Mergi la conţinutul principal

Peste 30 de lucrări aparținând maestrului Valentin Tănase, pe simeze la Muzeul Brăilei

• vernisajul a avut loc weekendul trecut, la sediul central al Muzeului Brăilei „Carol” • au prezentat: conf. univ. dr. Costin Croitoru, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”, Elena Albu, educator muzeal - Secția Artă, organizatorul expoziției și artistul Valentin Tănase • expoziția poate fi vizitată până în luna iulie 2024

 

Vineri, 24 mai, la sediul central al Muzeului Brăilei „Carol I”, din Piața Traian nr. 3, a avut loc vernisajul expoziției de pictură istorică intitulată „Legendele Românilor”, a artistului Valentin Tănase. Cu acest prilej, au rostit alocuțiuni: conf. univ. dr. Costin Croitoru, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”, Elena Albu, educator muzeal - Secția Artă a MBR - organizatorul expoziției - precum și artistul Valentin Tănase. Expoziția poate fi vizitată până în luna iulie inclusiv.

Potrivit organizatorului, expoziția reunește pe simezele muzeului brăilean peste treizeci de lucrări de artă, organizate într-o suită în care putem recunoaște momente importante ale devenirii neamului nostru, redate cronologic, cu măreția care a format, pentru generații întregi, viziunea despre domnitorii noștri și nu numai.

Valentin Tănase a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și director al Studioului Artistic al Armatei, iar prestigiul și talentul său au fost recunoscute prin numeroase premii și distincții pe care le-a primit de-a lungul carierei. Printre acestea, se numără Ordinul Steaua României în grad de ofițer (2001), Premiul Național pentru ilustrație de carte (2003), Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler(2015) și Ordinul Steaua României în grad de comandor (2019).

„Valentin Tănase este un artist complet, cu o vastă experiență în grafică, pictură, sculptură și ilustrație. A avut peste 60 de expoziții personale în țară și străinătate și a colaborat cu diverse publicații și edituri de-a lungul carierei sale. Cu un talent remarcabil pentru reprezentarea istoriei, a evenimentelor din prezent și a science-fiction-ului, el a creat lucrări impresionante în diverse medii artistice, de la ilustrații de carte și benzi desenate, la picturi pe pânză, picturi murale și sculpturi. Artistul Valentin Tănase demonstrează un control deplin al mijloacelor sale de expresie, având o abilitate remarcabilă în redarea mișcării, a monumentalității și a compoziției detaliate. Universul său artistic este plin de viață, sensibil și plin de forță în același timp, oferind o alternativă fascinantă la realitatea imediată”, a precizat Elena Albu, educator muzeal, organizatorul expoziției.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro