Mergi la conţinutul principal

Peste 2.700 de fermieri braileni au cerut subventia de 200 lei/ha

Conducerea Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila a anuntat ca a inregistrat pina la acest moment peste 2.700 de cereri din partea fermierilor braileni, beneficiari ai subventiei de 200 lei la hectar. Cele mai recente informatii in acest sens indica faptul ca 2.727 de agricultori au depus deja astfel de solicitari, suprafata totala vizata fiind de 48.848 hectare. Defalcat pe tipuri de culturi, situatia se prezinta astfel: pentru infiintarea culturilor de griu, cererile pentru acest sprijin financiar acopera o suprafata de 33.550 ha, pentru rapita - 7.839 ha, pentru orz/orzoaica - 7.290 ha, iar pentru alte culturi, diferenta de 168 ha. Asa cum a explicat conducerea DADR Braila, institutia a transmis Ministerului Agriculturii centralizarea pina la aceasta data, suma totala aferenta acestora fiind de 9,76 milioane lei. Important de mentionat este ca Ministerul Agriculturii a trecut la plata acestei subventii, datele prezentate de DADR Braila indicind ca pina acum subventia a fost achitata in suma de 3,53 milioane lei pentru circa 500 de fermieri braileni si un echivalent de suprafata de aproximativ 11.000 ha.
In acest context, important de precizat este ca mai sint doar citeva zile pina la expirarea termenului pina la care potentialii beneficiari mai pot solicita acest sprijin de 200 lei/ha. Atit conducerea DADR cit si a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Braila au punctat ca 15 noiembrie este ultima zi in care se mai primesc cereri pentru subventie, respectiv se elibereaza adeverinte pentru completarea dosarelor aferente.
Reamintim ca in cursul lunii trecute a fost publicat actul normativ prin care se stabileste acordarea unui sprijin financiar de 200 lei pentru o suprafata pe care se infiinteaza culturi de toamna de minimum 1 hectar pina la maxim 120 ha, inclusiv pe exploatatie. Pentru obtinerea acestui sprijin, solicitantii trebuie sa depuna o cerere la directiile agricole insotita de copie de pe actul de identitate al solicitantului si adeverinta de la APIA, prin care se certifica suprafata exploatata. Prin exceptie de la aceste prevederi sint valabile si se iau in considerare adeverintele eliberate de catre APIA si depuse de catre beneficiari la DADR odata cu solicitarea sprijinului financiar pentru achizitia de motorina cu pret redus. Fermierii vor solicita adeverintele pentru subventia cu 200 lei/ha la centrele locale sau centrul judetean al APIA, unde isi au depuse cererile de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata pentru anul 2008.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu