Mergi la conţinutul principal

Peste 2.600 de burse şcolare din partea Primăriei în anul 2018

• cuantumul este cuprins între 40 lei şi 60 lei, în funcţie de tipul acestora

 

Consiliul Local Municipal a aprobat numărul şi cuantumul burselor ce vor fi acordate elevilor din şcolile şi liceele brăilene în 2018. Astfel, conform proiectului de hotărâre adoptat în acest sens, se vor da 2.632 de burse: 1.316 burse pentru semestrul II din anul şcolar 2017-2018 şi 1.316 burse pentru semestrul I din anul şcolar 2018-2019.

Pe fiecare semestru menţionat anterior se vor acorda 66 burse de performanţă, 796 burse de merit, 47 burse de studiu şi 407 burse de ajutor social.

Valoarea cea mai mare o au bursele de performanţă (60 lei/lună) şi sunt acordate elevilor care au obţinut locurile I, II sau III la olimpiadele naţionale sau care s-au clasat pe unul din primele trei locuri la etapele naţionale ale concursurilor sportive sau cultural-artistice.

Bursa de merit este în cuantum de 50 de lei/lună şi este acordată elevilor care au obţinut în semestrul anterior cel puţin media generală 8,5 şi media 10 la purtare, precum şi elevilor care au urcat pe podium la etapele judeţene ale olimpiadelor, la concursurile naţionale şi alte concursuri şcolare.

De bursa de studiu, în valoare de 45 de lei/lună, vor beneficia elevii care provin din familii ce au un venit lunar pe membru de familie echivalent sau mai mic decât salariul minim pe economie şi care au media generală în semestrul anterior peste 7 şi media 10 la purtare.

Ultimul tip de bursă, cea de ajutor social, în valoare de 40 de lei/lună va ajunge la elevii brăileni proveniţi din categorii defavorizate, adică cei orfani, bolnavi sau care au o situaţie specială ce merită o atenţie deosebită.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro