Mergi la conţinutul principal

Peste 230 de absolvenţi au contestat notele de la Evaluarea Naţională

• la limba şi literatura română au fost depuse 155 de contestaţii, iar la matematică 81 de contestaţii • rezultatele finale se vor afişa sâmbătă, 27 iunie • află cine sunt copiii de 10 la Evaluare

 

Notele obţinute anul acesta la Evaluare Naţională i-a nemulţumit pe 236 de absolvenţi brăileni, care au decis să facă contestaţii. Aşa cum ne-a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, 155 de contestaţii au fost depuse pentru proba de limba şi literatura română, iar 81 de contestaţii au fost depuse pentru proba de matematică.

În total, la nivel naţional, 15.275 de contestaţii au fost înregistrate după afişarea primelor rezultate, potrivit centralizării făcute de Ministerul Educaţiei. Numărul contestaţiilor este mai mic decât în ultimii doi ani: în 2019 au fost depuse 21.509 contestaţii, iar în 2018 s-a cerut recorectarea a 23.761 de lucrări. Din totalul celor 15.275 de contestaţii, la proba scrisă de limba şi literatura română au fost depuse 9.030, la Matematică - 5.991, iar la proba de limba şi literatura maternă - 254 de contestaţii.

Cele mai multe contestaţii au fost înregistrate în centre de examen din Capitală (2.861) şi în judeţele Constanţa (806), Dolj (730) şi Prahova (710), iar cele mai puţine - sub 100 de contestaţii - în judeţele Tulcea (76) şi Satu Mare (85).

Soluţionarea lucrărilor contestate va avea loc între 22 şi 26 iunie, rezultatele finale urmând a fi făcute publice sâmbătă, 27 iunie.

Înainte de contestaţii, rata de promovare la Brăila este de 86%, judeţul nostru fiind pe locul 3 în ierarhia naţională, după Cluj şi Bucureşti. Din cei 2.219 candidaţi prezenţi la probe, 1.908 au reuşit să obţină medii mai mari sau egale cu 5. Statistica pe note arată astfel: 393 medii între 9 şi 10, 580 medii între 8 şi 9, 441 medii între 7 şi 8, 310 medii între 6 şi 7 şi 184 medii între 5 şi 6. Au fost şi nouă absolvenţi care au reuşit să obţină media 10.

 

Cine sunt cei nouă elevi cu media 10 la Evaluarea Naţională?

 

Cum anul aceasta rezultatele elevilor au fost publicate anonimizat, pentru a respecta legea datelor cu caracter personal, şi nici cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean nu ne-au putut oferi numele lor, redactorii „Obiectiv - Vocea Brăilei”, împreună cu alţi colegi din presă, au căutat să afle numele acestora. După ce am primit acceptul părinţilor şi al elevilor de a le publica numele, vă facem cunoscuţi campionii examenului de Evaluare Naţională 2020. Aceştia sunt:

 

Cosmin Andrei Damian - Şcoala Gimnazială „Fănuş Neagu”

Cristian Marius Done - Şcoala Gimnazială „Fănuş Neagu”

Andreea Alexia Harbuz - Şcoala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”

Daria Ioana Gheorghiu -  Şcoala Gimnazială „Mihu Dragomir”

Eduard Iulian Ivan - Şcoala Gimnazială „Fănuş Neagu”

Andra Maria Munteanu -  Şcoala Gimnazială „Ion Băncilă”

Vlad Mihai Nazâru -  Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”

Lidia Panait -  Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”

Teodora Sara Stoienescu - Şcoala Gimnazială „Fănuş Neagu”

 

Felicitări elevilor, profesorilor coordonatori şi părinţilor! Sperăm ca după soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale numărul mediilor de 10 să crească.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro