Mergi la conţinutul principal

Peste 2 milioane de lei a costat deszăpezirea de până acum din municipiu

• Primăria a făcut un calcul a facturilor şi a constatat că, deocamdată, nu s-a depăşit suma de 2,3 milioane de lei rămasă ca economie din bugetul pe anul trecut • dacă va mai ninge şi luna aceasta, se va intra cu cheltuielile în bugetul pe anul în curs • 145 de utilaje au acţionat pe străzile Brăilei, iar primarul Dragomir spune că nu s-a zgârcit cu intervenţiile decât când s-a pus problema transportării zăpezii în afara municipiului

 

Costurile acţiunilor de deszăpezire efectuate de Primăria Brăila, în perioada 1 - 15 ianuarie, depăşesc 2 milioane de lei, adică 20 miliarde de lei vechi. Mai exact, curăţarea de zăpadă a arterelor principale, dar şi a străzilor secundare din cartiere “uşurează” bugetul local cu 1.973.033 lei, sumă la care se adaugă 144.116 lei, sumă ce reprezintă costul transportului în afara municipiului a mormanelor de zăpadă din câteva intersecţii şi parcări.

Deocamdată, banii cheltuiţi luna aceasta pentru deszăpezire nu afectează bugetul municipiului pe anul în curs. Asta deoarece din suma alocată în bugetul municipiului pe 2016 la capitolul “acţiuni de deszăpezire” a rămas o economie de 2.331.299 lei. Aceşti bani s-au reportat pentru 2017 şi au fost de ajuns pentru cele două valuri succesive de ninsori din prima jumătate a lunii ianuarie.

După cum ne-a explicat primarul Marian Dragomir, deoarece încă nu s-a votat bugetul municipiului pe 2017, dacă va mai ninge până la sfârşitul lunii februarie, Primăria poate cheltui pentru îndepărtarea zăpezii şi poleiului de pe străzi o sumă echivalentă cu o doisprezecime din valoare totală a bugetului de anul trecut. “Dacă ne vom confrunta cu un nou val de ninsori, există bani pe care îi putem folosi pentru deszăpezire”, a punctat Dragomir.

În ceea ce priveşte activitatea desfăşurată în perioada 1 - 15 ianuarie, primarul a ţinut să precizeze că pe străzile Brăilei s-a acţionat cu 145 de utilaje, dintre care 31 de ATB-uri cu lamă şi sărăriţe, 15 Wolla şi Manitou, 46 de buldozere, 8 UNC-uri, 32 tractoare cu lamă, 12 ATB-uri pentru transport zăpadă şi un autogreder.

După cum se ştie, mulţi brăileni au apreciat faptul că Primăria a reuşit de data aceasta să gestioneze bine situaţia pe străzile principale, care au fost aduse “la negru” chiar din prima sau a doua zi după încetarea ninsorilor. Şi pe străzile secundare s-a acţionat destul de bine deşi, după al doilea val de ninsori, utilajele nu au mai fost atât de prezente ca la începutul lunii.

Întrebat dacă a încercat, la un moment dat, să facă economie, prin scoaterea mai puţinor utilaje pe străzi, primarul Marian Dragomir a spus că nu poate fi vorba de aşa ceva. “S-a acţionat cât s-a putut de bine, atât după prima cât şi după cea de-a doua ninsoare. Doar la transportul zăpezii în afara municipiului am tras puţin frâna de mână, ca să spun aşa, pentru că dacă am fi insistat mai mult pe acest aspect, costurile ar fi crescut prea mult”, ne-a declarat primarul. 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro