Mergi la conţinutul principal

Peste 1.900 de brăileni s-au angajat de la începutul anului

Peste 1.900 de brăileni şi-au găsit un loc de muncă de la începutul anului, în urma activităţilor desfăşurate de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă. Dintre persoanele ocupate, 30,6% reprezintă femei, iar 69,4% bărbaţi; 28,8% provin din mediul rural, iar 71,2 % din mediul urban. Cele mai multe dintre persoanele ocupate aveau vârsta peste 45 de ani, respectiv 36,3%. Structura persoanelor angajate pe niveluri de pregătire şcolară s-a prezentat astfel: 66,6% şomeri cu nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional/şcoală de arte şi meserii, 23,1% cu nivel de pregătire liceal/postliceal şi 10,3 % cu nivel de pregătire universitar. "Solicitanţii de loc de muncă au participat la măsuri active de informare precum consiliere şi orientare profesională, servicii de mediere a muncii, cursuri de formare profesională, completarea veniturilor salariale ale şomerilor care se încadrează înainte de expirarea şomajului, stimularea mobilităţii forţei de muncă şi prime de încadrare pentru angajarea absolvenţilor", a precizat Monica Bratu, directorul executiv al AJOFM Brăila.
În evidenţa AJOFM Brăila, pe 30 aprilie, se aflau înregistraţi 9.172 şomeri, cu 586 mai puţini decât la finele lunii anterioare, rata şomajului fiind de 6,93%.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro