Mergi la conţinutul principal

Peste 18.000 de fermieri braileni au cerut subventii europene

Sucursala Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) Braila a reusit indeplinirea obiectivelor propuse privind derularea campaniei de depunere a cererilor de sprijin pentru plati directe pe suprafata agricola (SAPS). In judetul nostru aceasta campanie s-a derulat in perioada 01.03.2007 - 15.05.2007, prin intermediul Sucursalei APIA Braila si a Centrelor Locale: Braila, Viziru, Movila Miresii, Faurei si Ciresu. Asa cum ne-a explicat directorul APIA Braila, Maria Jurubita, modalitatea de lucru a prevazut ca la sediul sucursalei APIA Braila sa fie depuse cererile SAPS pentru suprafete mai mari de 50 ha, iar la centrele locale, cererile SAPS pentru suprafete mai mici de 50 ha. Jurubita a mai precizat ca procentul de cereri solutionate in acest timp este unul bun, in contextul in care din cele 21.985 cereri estimate a fi depuse, s-au inregistrat 18.165: "Referitor la suprafata agricola pentru care urmau a fi depuse cererile SAPS, aceasta a fost estimata la 310.180 ha, iar la finele perioadei, suprafata inregistrata era de 331.658,14 ha, procentul suprafetei agricole inregistrate la nivelul judetului Braila fiind astfel de 109.92%".
Referitor la diferentele inregistrate intre numarul cererilor programate si cele primite, Jurubita a punctat ca exista doua aspecte: "Una este depunerea individuala a cererii in Registrul Fermierului, a doua este gruparea in forma asociativa, rezultind pentru mai multi fermieri deja inscrisi in Registrul Fermierului o singura cerere de sprijin SAPS. Pentru suprafetele mai mari de 50 ha, cererile au fost depuse numai la sucursala judeteana, fiind programati un numar de 678 fermieri din care s-au primit cereri de sprijin pentru 593 fermieri, pentru o suprafata de 241.036,26 ha". Precizam ca procesul de primire a cererilor nu este incheiat, fermierii avind posibilitatea depunerii pina la data de 11.06.2007. Problema e ca, daca pina pe 15 mai depunerea cererilor a fost fara penalizari, incepind cu data de 16 mai se pot depune cereri de sprijin, insa cu penalizari de 1% pentru fiecare zi de intirziere, pina la data de 11iunie. Dupa aceasta data, nu se mai admit cereri de sprijin.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu