Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 179 de morti in urma exploziilor din reteaua feroviara indiana

Autoritatile cauta in continuare indicii care ar putea elucida conditiile in care sapte dispozitive explozive au fost detonate, marti, in reteaua feroviara din capitala economica a Indiei, Bombay, provocind moartea a cel putin 179 de persoane si ranirea altor 700, relateaza Reuters.
Acestea cele mai grave evenimente produse dupa exploziile din 1993, in urma carora 250 de persoane si-au pierdut viata, iar bilantul victimelor ar putea crestedin cauza ranilor grave suferite de multi dintre navetisti.
Forte suplimentare de politie au fost dislocate pe teritoriul intregii tari pentru a preveni represaliile populatiei asupra musulmanilor care se opun regimului din Kashmir, banuiti ca s-ar afla la originea acestor explozii.
Pakistanul, care neaga acuzatiile de sprijin tacit acordat militantilor, a condamnat imediat incidentele, catalogindu-le drept un "atac terorist".
Exploziile au vizat trenuri sau peroane din garile Khar, Mahim, Matunga, Jogeshwari, Borivili si Bhayander. O alta explozie s-a produs intr-un tren care se deplasa intre localitatile Khar si Santacruz, a afirmat un oficial din cadrul politiei.
Autoritatile au gasit o alta bomba neexplodata, pe care au dezamorsat-o in gara Borivili.
Sute de persoane s-au grabit spre spitale din oras pentru a identifica membrii familiei printre cadavrele de la morga, in mare parte mutilate si carbonizate.
Atentatele de la Bombay au provocat revolta lumii intregi si reactii vehemente din partea Washingtonului, a Pakistanului si din alte state.
Ministrul pakistanez de Externe, Khurseed Mehmood Kasuri, a declarat ca aceste atentate subliniaza nevoia ca India si Pakistanul sa isi rezolve disputele.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii