Mergi la conţinutul principal

Peste 17 milioane de lei, investiţii în modernizarea de drumuri comunale

• beneficiare sunt comunele Galbenu, Berteştii de Jos, Chiscani şi Bordei Verde • selecţia de oferte este programată pentru prima jumătate a lunii martie

 

Mai sunt câteva zile până la expirarea termenului final de depunere a ofertelor pentru două proiecte investiţionale, cumulând aproape 6 milioane de lei, bani publici, orientate către reabilitarea infrastructurii rutiere la noi în judeţ. Mai precis, 2 şi 3 martie sunt scadenţele până la care firmele interesate să reabiliteze drumuri comunale se pot înscrie în procedura de achiziţie publică lansată de Primăriile Galbenu şi Berteştii de Jos. Dar seria achiziţiilor publice de lucrări pe parte de modernizare şi reabilitare de drumuri nu se termină aici pentru că urmează selecţii de oferte şi pentru Chiscani, în data de 9 martie, şi apoi pentru Bordei Verde, în data de 14 martie. Şi aici sumele puse în joc sunt consistente: aproape 6,2 milioane de lei, respectiv 5 milioane. Aşadar, numai în prima jumătate a lui “Mărţişor” se dă startul contractării de lucrări însumând peste 17 milioane de lei, bani publici.

În cazul primei comune, lucrările ce urmează a fi contractate vizează drumurile rurale din localitatea Zamfireşti şi au o valoarea estimată de 3,236 milioane de lei. “Pentru prezentul proiect de investiţii au fost alese spre a fi modernizate un pachet de străzi din interiorul localităţii Zamfireşti, în aşa fel încât prin modernizarea lor să se creeze la nivelul comunei o structură rutieră organizată şi fluentă. Drumurile alese pot colecta şi dirija traficul atât al lor cât şi de pe străzile laterale către principalul drum de tranzit existent la nivelul localităţii şi anume drumul judeţean DJ203A”, se precizează în anunţul postat în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice). De asemenea, proiectul prevede şi eficentizarea dispozitivelor de preluare a apelor de suprafaţă şi construcţia acceselor auto în dreptul proprietăţilor private, semnalizare rutieră, dar şi amenajarea intersecţiilor cu drumul judeţean. Lungimea totală a străzilor supuse modernizării este de 5,977 km.

Pentru UAT Berteştii de Jos lucrările vizează modernizarea drumului comunal DC 21, între DJ 212 şi limita comunei respective, iar valoarea estimată totală este de 2,718 milioane lei, fără TVA.

Circa o săptămână mai târziu, firmele interesate mai au la dispoziţie o oportunitate de contractare de lucrări similare: Primăria Chiscani vrea să investească 6,19 milioane de lei (fără TVA) pentru îmbunătăţirea reţelei de drumuri de interes local din comună (pe o lungime de 6,738 km), după care în data de 14 martie este programată încă o contractare cu valoare mare, puţin peste 5 milioane lei (fără TVA), la Bordei Verde pentru modernizare de drumuri rurale.

În toate cele 4 cazuri autorităţile contractante solicită din partea ofertanţilor constituirea garanţiei de participare în cuantum de câteva zeci de mii de lei, în funcţie de valoarea estimată a contractelor, precum şi dovada că au realizat în ultimii ani lucrări similare de câteva milioane de lei.  

De asemenea, procedura aleasă pentru atribuirea celor patru contracte este cererea de ofertă în procedură simplificată - într-o singură etapă, iar criteriul de selecţie este “preţul cel mai scăzut”.

După cum aminteam mai devreme, data limită de depunere a ofertelor expiră joi, 2 martie, pentru contractul de la UAT Galbenu, vineri, 3 martie, în cazul Primăriei Berteştii de Jos, joi, 9 martie, la Chiscani şi marţi, 14 martie, la Bordei Verde.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro