Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 15.000 de armeni comemoreaza genocidul din 1915

Peste 15.000 de armeni au participat la o defilare la Erevan, cu o zi inainte de comemorarea a 92 de ani de la masacrul a sute de mii de armeni sub Imperiul Otoman, in timpul primului razboi mondial, relateaza AFP.
Participantii, care au ars un drapel turc in Piata Libertatii din Erevan si au purtat torte, s-au indreptat spre un monument inaltat in memoria victimelor, unde au depus jerbe.
Numerosi participanti purtau drapelurile a 22 de state care au recunoscut genocidul armenilor, printre care Canada, Polonia si Elvetia. Numerosi membri ai diasporei armene au sosit la Erevan pentru a participa la acest mars.
Masacrele si deportarile armenilor, in perioada 1915-1917, s-au soldat cu moartea a peste 1,5 milioane de persoane, potrivit Erevanului, o cifra contestata de Turcia, conform careia au murit 300.000 de armeni si tot atitia turci.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii