Mergi la conţinutul principal

Peste 1.500 de apartamente sint contorizate individual la energia termica

Aproape 1.600 de proprietari de apartamente arondate sistemului centralizat de termoficare au ales sa investeasca in contorizarea individuala a locuintelor pentru consumul de energie termica. Potrivit datelor prezentate de operatorul local de termoficare, cel care executa astfel de lucrari, numai in acest an au fost contorizate individual circa 300 de apartamente. "In afara de aceste 300 de apartamente, in cazul carora lucrarile au fost deja finalizate, mai avem comenzi in valoare de circa 2 miliarde de lei vechi, adica echivalentul a inca 70 de lucrari de contorizare. In final, numarul total al apartamentelor unde s-a individualizat consumul de energie termica a ajuns la circa 1.600", ne-a declarat directorul SC "CET", Ionel Patrascu.
In ceea ce priveste aceasta metoda de contorizare, costurile se ridica la circa 3.000 lei. De mentionat este ca printre avantajele utilizarii acestui sistem se numara, pe linga faptul ca se elimina toate dereglarile de citire a consumului inregistrate in cazul utilizarii repartitoarelor de costuri, proprietarul plateste exact cit consuma, se realizeaza si reabilitarea termica a instalatiilor de termoficare din bloc, fapt ce reduce o parte din pierderile de caldura si nu in ultimul rind sistemul permite debransarea punctuala a apartamentelor contorizate in cazul in care proprietarii nu-si platesc facturile la energia termica. Solutia contorizarii pe aceasta formula a fost pusa la punct de catre "CET" SA Braila in urma cu aproape 3 ani si a fost preluata de catre Executiv ca si concept pentru aplicare la nivel national.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro