Mergi la conţinutul principal

Peste 13.000 de petarde confiscate de poliţişti

s-a efectuat o percheziţie la Ianca, iar în locuinţa unui bărbat poliţiştii au găsit 13.470 petarde şi 43 baterii de artificii, ce fac parte din categoriile F2 şi F3 • articolele pirotehnice au fost confiscate iar deţinătorul este cercetat penal

 

Mii de petarde au fost găsite la domiciliul unui bărbat din Ianca, pe care poliţiştii l-au luat la întrebări. În prag de sărbători, individul este cercetat penal. 

Ieri, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 43 de ani, din oraşul Ianca. Acesta era bănuit de comiterea infracţiunii de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice.

Poliţiştii au găsit, într-o dependinţă a locuinţei, 13.470 de petarde şi 43 de baterii de artificii, ce fac parte din categoriile F2 şi F3. “Articolele pirotehnice identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind interzisă orice operaţiune efectuată cu acestea de către persoanele fizice neautorizate”, au transmis reprezentanţii IPJ Brăila.

În această perioadă, poliţiştii efectuează acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Poliţiştii reamintesc că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro