Mergi la conţinutul principal

Peste 13% dintre liceenii braileni au primit droguri gratuit

In Braila, traficantii ofera droguri gratuit liceenilor. Aceasta a fost una dintre concluziile unui studiu desfasurat anul trecut de Centrul Antidrog de la Braila, in colaborare cu Inspectoratul de Politie al Judetului Braila, Directia Judeteana pentru Tineret si Inspectoratul Scolar. Proiectul s-a intitulat "Adevarul despre droguri" si s-a desfasurat in 2008, pe un esantion de 922 de elevi din invatamantul liceal, reprezentativ la nivelul municipiului Braila pentru populatia scolara de invatamant mediu. Elevilor le-a fost aplicat un chestionar cu 70 intrebari referitoare la relatiile cu parintii, scoala, consumul de alcool, tutun si droguri ilicite.
Conform studiului, consumul zilnic de tigari se inregistreaza la 25% dintre elevii de liceu, aproape jumatate dintre acestia incepand sa fumeze permanent dupa varsta de 16 ani. La fel ca si in cazul consumului de tutun, 30% din totalul celor chestionati au declarat ca, pana la aceasta varsta, au consumat bauturi alcoolice de mai mult de 30 de ori. Masura in care elevii au auzit de principalele droguri ilicite este relativ ridicata. Astfel, 79,6% au auzit de marijuana sau hasis, 80,8% de cocaina, 77,5% de heroina, 71,2% de ecstasy si 66,5% de tranchilizante sau sedative (Extraveral, Rudotel, Diazepam, Fenobarbital etc). Fiind intrebati daca le-au fost oferite vreodata droguri, 13,7% dintre elevi au afirmat ca le-au fost oferite gratis, in timp ce 7,2% au spus ca le-au cumparat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu