Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 120 de locuri de munca pentru tinerii care parasesc centrele de plasament

Vineri, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila va organiza, pentru prima data, o bursa a locurilor de munca ce se adreseaza tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului. Actiunea se va desfasura cu incepere de la ora 9.00, la sediul agentiei de pe B-dul Dorobantilor nr. 603-605.
Pentru aceasta Bursa, AJOFM Braila a contactat, pina la aceasta data, peste 170 angajatori, din care 14 au confirmat participarea, cu 124 locuri de munca, in urmatoarele ocupatii: zidar, sudor, timplar, lacatus constructii metalice si navale, polizator, lacatus mecanic, brutar, patiser, confectioner asamblor articole din textile, confectioner articole din piele si inlocuitori, manichiurist, coafeza, calcatoreasa, muncitor necalificat in constructii, muncitor necalificat in industria confectiilor.
"Tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului sint asteptati sa participe la bursa, unde vor intra in contact direct si nemijlocit cu angajatorii care ofera locuri de munca, avind astfel oportunitatea de a fi angajati intr-un timp cit mai scurt. Pe aceasta cale, readucem in atentia angajatorilor faptul ca Agentia acorda, din bugetul asigurarilor pentru somaj, firmelor care incadreaza in munca tineri cu virsta cuprinsa intre 16 si 25 ani, proveniti din centrele de plasament si centrele de primire a copilului, in conditiile unui contract de solidaritate, o suma lunara reprezentind salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de 75% din cistigul salarial mediu net pe economie, comunicat de Institutul National de Statistica", a precizat Simona - Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
Pentru relatii suplimentare va puteti adresa Agentiei, cu sediul pe B-dul Dorobantilor nr.603-605, sau la tel. 0239/611519, tel/fax 0239/611386.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii