Mergi la conţinutul principal

Peste 1.000 de persoane legitimate și amenzi de 50.000 lei, într-o singură zi

* polițiștii continuă controalele pentru prevenirea răspândirii Covid-19 și îi sancționează pe cei care nu respectă măsurile de protecție * marți, polițiștii au legitimat 1.163 de persoane și au controlat 167 de vehicule, amenzile totale aplicate fiind în valoare totală de 50.400 lei

 

Amenzi de peste 50.000 lei, într-o singură zi, aplicate persoanelor care nu au respectat măsurile impuse în scopul prevenirii răspândirii Covid-19.

La data de 9 februarie, polițiștii brăileni împreună cu jandarmi și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum și a noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020 privind interdicția de circulație a persoanelor în afara locuințelor.

Au fost desfășurate 16 acțiuni punctuale vizând societăți comerciale, precum marketuri și supermarketuri, stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, piețe și târguri, S-au efectuat controale și în mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților la locul de muncă.

Forțele implicate au verificat 32 societăți comerciale, au legitimat 1.163 de persoane și au controlat 167 de vehicule. “Urmare a abaterilor constatate la nivel județean, au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 50.400 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Pentru nerespectarea măsurilor privind purtarea corespunzătoare a măștii de protecție în mijloacele de transport, polițiștii brăileni și polițiștii locali au sancționat contravențional 16 persoane, dintre care 5 șoferi și 11 pasageri, valoarea amenzilor fiind de 3.500 de lei.

Totodată, 42 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 - 05.00 au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 27.700 lei.

Aceste activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro