Mergi la conţinutul principal

Peste 100 de milioane de lei delapidate la AP 156, cartier Apollo

Fosta administrator si casier al Asociatiei de Proprietari nr. 156 - blocul Saturn, cartier Apollo -, Genovica Boboc, in virsta de 42 de ani, din Braila, a fost cercetata sub aspectul savirsirii infractiunii de delapidare, paguba pricinuita de ea fiind de 105.261.500 lei vechi. Potrivit unor surse autorizate din cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Braila, pe parcursul urmaririi penale, invinuita nu s-a aflat pe teritoriul Romaniei, ci a fost plecata, din 2002, in Italia. Prin intermediul familiei, ea a achitat, totusi, prejudiciul cauzat asociatiei de locatari. Genovica Boboc va fi judecata in lipsa (in contumacie).
Din octombrie 1999 si pina in iulie 2002, Genovica Boboc a fost administrator si casier la Asociatia de Proprietari nr. 156. In august 2002, ea a plecat la munca in Italia. Actele contabile ale asociatiei au ramas acasa, fiind predate conducerii AP 156 de catre sotul administratorei. La acea vreme, s-au facut inregistrarile contabile care se impuneau, constatindu-se lipsa in gestiune.
La cererea conducerii asociatiei, contabilul autorizat Lacramioara Ganea a efectuat o verificare a gestiunii AP 156. Cu acest prilej, s-a descoperit o "gaura" de 44.450.249 lei. In plus, fostul administrator consemnase cheltuieli de 20.555.000 de lei, pentru care nu existau documente justificative. In aceste imprejurari, la data de 19 mai 2003, presedintele asociatiei de la blocul Saturn, Apollo, a sesizat Politia. Pe parcursul urmaririi penale, la solicitarea organelor de ancheta, a fost efectuata o expertiza contabila. Rezultatele acestei expertize au lamurit cum stau lucrurile la AP 156. In final, prejudiciul cauzat de Genovica Boboc a fost stabilit la suma de 105.261.592 lei. Metodele folosite pentru a sustrage bani din gestiune au fost diverse: neinregistrarea unor sume de bani in registrul de casa, ci doar in fisele locatarilor; micsorarea soldului de casa prin inscrierea fictiva in coloana "plati" a registrului, a unor sume pentru care nu exista documente justificative; incasarea unor sume pentru apometru, sume ce nu au fost evidentiate in registrul de casa; insusirea unor sume de bani incasate de la locatari, dar neinregistrate nici in registru, nici in fisele locatarilor etc.
Instanta urmeaza sa se pronunte.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu