Mergi la conţinutul principal
Curăţenie după cei cu obrazul gros

Peste 100 de elevi de liceu au ecologizat Plaja Perla

• li s-au alăturat silvicultori şi jandarmi brăileni, care au adunat, împreună, două tone de deşeuri aruncate de cei care au sosit astă-vară la plajă • liceenii au stat mai bine de două ore în frig şi în ploaie, după ce au traversat Dunărea cu bacul

 

Nu mai puţin de 150 de voluntari, în majoritatea lor elevi de liceu, dar şi silvicultori şi jandarmi, au participat, miercuri, 25 septembrie, la o amplă acţiune de ecologizare desfăşurată în zona Plajei Perla a Brăilei. Potrivit şefului Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Brăila, Nicu Pascu, la ecologizarea plajei şi a pădurii limitrofe au participat peste 100 de elevi de la Liceele “Nicolae Iorga”, “Edmond Nicolau” şi “C.D. Neniţescu” Brăila, care, ignorând frigul şi ploaia, au traversat Dunărea cu bacul şi au adunat deşeurile, ca să nu spunem mizeria lăsată de alţii pe Plaja Perla, vizavi de municipiu. Au participat, de asemenea, 26 de silvicultori, precum şi jandarmi care au pus umărul şi au reuşit să umple o remorcă plină cu deşeuri. Astfel, în două ore, au fost adunate peste 2.000 de kilograme de deşeuri, în special PET-uri, sticle şi pachete de ţigări, unele dintre acestea fiind semiîngropate în nisipul plajei. A fost curăţată, concomitent, pădurea limitrofă.

Potrivit DJST Brăila, a fost curăţată o porţiune de 400x100 m de plajă şi pădure. “Sperăm să nu mai găsim aşa ceva pe Plaja Perla”, ne-a spus reprezentantul Direcţiei pentru Sport şi Tineret.

În zilele următoare, se va desfăşura cea de a treia şi ultima etapă a campaniei naţionale “Mişcare şi curăţenie în pădure” (plaja şi Pădurea Lacu Sărat), după ce sâmbătă, 21 septembrie, a fost ecologizată Pădurea Boianu Mare din cadrul Rezervaţiei Naturale Balta Mică a Brăilei. Campania este derulată de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Brăila, în colaborare cu Direcţia Silvică Brăila – Romsilva, Administraţia Parcului Natural “Balta Mică a Brăilei”, Agenţia pentru Arii Protejate, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila. Au mai participat, de asemenea, angajaţi ai ISU şi IPJ Brăila.

După Pădurea Boianu Mare şi Plaja Perla, va fi ecologizată plaja din zona Lacu Sărat. Activităţile constau în ecologizarea pădurilor şi ariilor protejate, respectiv transportul şi neutralizarea deşeurilor abandonate de cei care îşi bat joc de natură.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro