Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pescuiau cu curent electric

In noaptea de 9 spre 10 august, politisti din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Braila au depistat, pe malul drept al Dunarii, la km fluvial 1, doi braileni din localitatea Tichilesti care pescuiau ilegal, cu un dispozitiv electric.
"Cei doi foloseau o barca din lemn, neinmatriculata, un dispozitiv de amplificare a intensitatii curentului electric, actionat de un acumulator Caranda 12V - 100 Ah si un minciog cablat la aceste instalatii. La momentul depistarii, ambii faptuitori s-au aruncat in apa, reusindu-se insa retinerea lor pentru cercetari si recuperarea intregului arsenal de pescuit si a pestelui prins de acestia, aproximativ 8 kg", ne-a precizat Carmen Pasnicu, purtator de cuvint al IJPF Braila.
Toate obiectele gasite asupra acestora au fost ridicate in vederea confiscarii si depuse la Camera de corpuri delicte a Inspectoratului, iar cantitatea de peste a fost predata la o societate comerciala, in vederea valorificarii. Celor doi li s-au intocmit dosare penale pentru incalcarea prevederilor Legii 192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul si acvacultura.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii