Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Persoane cu handicap, bruscate de controlorii Ying - Yang

Mai multe persoane cu handicap s-au prezentat la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) deoarece au fost bruscate de controlorii de bilete care nu au recunoscut valabilitatea legitimatiilor de transport. Conducerea institutiei a fost revoltata de aceasta situatie si a discutat detaliat cu oamenii in legatura cu cele intimplate. "Eleonora Gorgan, persoana cu grad accentuat de handicap a sesizat faptul ca a fost amendata de controlorii Braicar care nu au recunoscut ca valabila legitimatia pentru transportul urban cu mijloacele de transport in comun de suprafata. O alta situatie este cea a asistentului maternal profesionist Aneta Costache care il are in plasament pe minorul Andrei Constantin, tot cu grad accentuat de handicap, care a fost data jos din mijlocul de transport in comun folosit si i-a fost confiscata legitimatia copilului", se spune intr-un raport al DGASPC.
Conducerea institutiei brailene a precizat ca persoanele cu dizabilitati sint bruscate si considera ca acest comportament este barbar. "Este total neprofesionist sa tratezi o persoana cu handicap in acest mod, sa te razbuni pe ea. E primitiv, barbar as putea spune. Daca serviciul public de transport nu a primit unda verde de la CLM nu e problema persoanei cu handicap. In plus, legea a intrat in vigoare de aproape un an de zile si, prin urmare, a fost timp suficient sa se emita o hotarire pe plan local. Consider ca este o neglijenta din partea CLM si un abuz din partea Braicar. Eu am recomandat acestor persoane sa mearga la instanta de judecata. In Braila, exista aproximativ 11.800 de persoane care au dreptul la asemenea legitimatii. Este vorba despre copii cu handicap, adulti dar si asistenti personali. Am avut si corespondenta cu Braicar. Sint revoltat de acest comportament al controlorilor care bruscheaza oamenii, le indoaie legitimatiile sau ii amendeaza", ne-a declarat Alexandru Sculschi, director general al DGASPC.
Cornel Sandulescu, director al Braicar S.A. nu este de acord cu punctul de vedere al conducerii DGASPC, acesta considerind ca Legea 448/2006 a fost aplicata partial. "Reprezentantii DGASPC s-au cam grabit in a aplica aceasta lege. Legitimatiile sint valabile doar atunci cind CLM va aproba prin hotarire locala modalitatile si sumele cu care vor fi sustinute gratuitatile acordate persoanelor cu handicap", a spus acesta.

Situatia se va rezolva in citeva zile

Seful Departamentului de Control al firmei Ying - Yang spune ca atit timp cit nu a existat acea hotarire care trebuia emisa de CLM, nu aveau cum sa recunoasca legitimatiile. "Nu i-am amendat, dar au fost si citeva cazuri in care ne-am confruntat cu incapatinati. Lor le-am ridicat legitimatiile. Calatorii s-au obisnuit sa spuna fie ca-i molestam, fie ca romilor nu le facem nimic. Si in rindul nostru poate ca exista oameni desurubati la cap si reactioneaza altfel si atunci trebuie sa intervenim. Ideea este ca totusi aceste legitimatii nu erau valabile", ne-a declarat Emil Furtuna, reprezentant al Ying - Yang. Primarul municipiului Braila, Constantin Sever Cibu, a spus ca problema i-a fost adusa la cunostinta de catre conducerea Braicar S.A. si ca in decurs de citeva zile va fi rezolvata, potrivit legii, astfel incit sa fie evitate conflictele de acest gen.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii