Astfel, de luni pina miercuri, programul este de la 8.30 pina la 16.30, depuneri 8.30 - 14.30, eliberari 14.30 - 16.30; joia este program prelungit, pina la 18.30, depuneri 8.30 - 16.30, eliberari 16.30 - 18.30, iar vinerea este program redus, pina la 14.30, depuneri 8.30 - 12.30, eliberari 12.30 - 14.30.
Mircea Fudulaiche a precizat ca intr-adevar cetatenii isi pot primi permisele in doua ore, dar exista si unele exceptii in functie de aparatura cu care se lucreaza, in aceste conditii apelindu-se la intelegerea solicitantilor.
"Foliile utilizate pentru protejarea suportului material al permisului se folosesc in serii de cite opt si fiind foarte scumpe nu putem strica o folie de 8 pentru un singur permis. Deci este obligatoriu ca la sfirsitul programului de depuneri sa existe un numar de 8 solicitanti. Concret, daca la 14.25 vine o singura persoana si solicita permis de conducere in doua ore, din punct de vedere tehnic se poate, dar din punct de vedere financiar, apar pierderi foarte mari, o folie de opt costind aproximativ 4 milioane de lei. De exemplu, daca intr-o zi sint 33 de solicitanti, se utilizeaza patru folii de cite opt, dar o persoana ramine. Atunci apelam la intelegerea cetateanului, iar a doua zi, cind se completeaza seria de opt, ii eliberam permisul", a precizat subprefectul.
In ceea ce priveste eliberarea certificatelor de inmatriculare a autoturismelor si a numerelor de inmatriculare, exceptia intervine in cazul numerelor preferentiale. Astfel, daca se elibereaza numere la rind se poate respecta termenul de doua ore, dar in conditiile in care vine o persoana si solicita un anumit numar, termenul se prelungeste.
Reamintim ca Memorandumul aprobat de Guvern prevedea reducerea termenelor de eliberare si pentru pasapoarte, masura fiind pusa in aplicare la jumatatea lunii mai. Astfel pasapoartele in regim de urgenta trebuie eliberate in maxim doua ore, iar cele in regim normal in cel mult o saptamina.