La Galeriile de Arta Braila, s-a vernisat, simbata, "Salonul de iarna" care reuneste, an de an, in cadrul unei ample expozitii de grup, lucrarile celor mai reprezentativi artisti plastici, membri ai filialei Braila a Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Expozantii si lucrarile lor au fost prezentati de presedintele filialei brailene a UAP, pictorul Gheorghe Mosorescu. Acesta a afirmat ca vizionarea lucrarilor de pictura, grafica, sculptura semnate de cei 18 artisti plastici reprezinta pentru oricare dintre vizitatori un adevarat periplu prin ceea ce reprezinta acum artele plastice brailene. Fiecare artist a venit la Salonul de Iarna cu lucrari noi, ansamblul expozitional prezentind diferitele stadii de creatie in care se afla fiecare artist in parte. Tablourile prezinta peisaje, natura statica, nuduri, creatii de fantezie, jocul de culori din arta contemporana. La solicitarea noastra, cunoscutul artist plastic Hugo Maracineanu, prezent si el in rindul expozantilor, a acceptat sa faca o serie de aprecieri critice asupra a ceea ce reprezinta editia de anul acesta a Salonului de iarna. Astfel, acesta a evidentiat ca expozitia este de o inalta tinuta artistica si ca poate sta cu succes pe orice simeza. "Avem membri noi, fosti elevi care au terminat studiile si acum au venit sa lucreze alaturi de noi. Se pot distinge dupa lucrari, dupa stil, autori si fiecare vine cu o lume a sa, cu un anume gen de reflectare a trairilor si sentimentelor", a spus cu mindrie Hugo Maracineanu. In acest sens, artistul a tinut sa evidentieze elementele caracteristice a citorva dintre autorii expozitiei. Astfel, Vasile Gaita se adreseaza publicului prin intermediul unui decorativism luminos, calm, moldovenesc, Gheorghe Mosorescu are o modalitate profunda, ciudata in fata picturii pe care o sustine prin infinita joaca de lumini si umbre. Despre el insusi a marturisit ca vine la Salonul de iarna cu o ciudata calmitate, probabil autoimpusa, greu de stapinit, in care se vede clar temperamentul sau vulcanic. La rindul sau, Cristian Radu vine cu o lectie a decorativului sustinuta de pete mari, violente generatoare de forta si dezechilibre benefice, iar lucrarile Svetlanei Potinga traduc ceva din atmosfera lirismului aproape romantic al iubirii rusesti trecuta prin simtirea molcoma a moldoveanului blajin. Referitor la artistul Marius Teodorescu, criticul de arta a subliniat ca acesta prezinta in lucrarile sale un expresionismo-suprarealist ciudat in incercarea de exprimare a unor sentimente elevate din sfera rarefiata a trairilor muzicale, iar referitor la artista Trandafira Cojocaru, artistul a remarcat ca expune si de data aceasta structuri spatiale ce se organizeaza geometric sugerind suav o lume a florilor, a animalelor intr-o tehnica moderna ca idee generala.
Artistul plastic Hugo Maracineanu a incheiat prin a spune ca expozitia se adreseaza tuturor categoriilor de public, de la cel mai priceput, elevat, pina la incepatorul ce descifreaza abia acum alfabetul plastic.
Alaturi de artistii mentionati, au mai expus Constantin Boer Dondos, Nela Constantinescu, Teodor Constantinescu, Angelica Moscu Deacu, Niculina Mitu, Georgeta Naum, Daniela Nica, Elisabeta Patrascu Volcu, Radu Pencea si Ionel Radu.