Mergi la conţinutul principal

Performanţa brăileanului Costel Mărgărit la cursa “6 Jours de France”

• ultramaratonistul brăilean a sărbătorit împlinirea vârstei de 50 de ani în timpul cursei din Franţa • brăileanul şi-a propus să-şi facă drept cadou doborârea recordului naţional • în final, Mărgărit a ocupat locul al 6-lea din 73 de participanţi

 

Ieri la prânz, ultramaratonistul Costel Mărgărit a susţinut o conferinţă de presă având ca subiect performaţa obţinută de el la cursa “6 Jours de France”, eveniment sportiv care a avut loc în urmă cu puţin timp în orăşelul Privas, din regiunea Ron Alpi, din Franţa.

Mărgărit a fost singurul român care a participat la cea de-a 14-a ediţie, una la care au luat startul 73 de sportivi. Ultramaratonistul brăilean a alergat 634 de kilometri în şase zile, în total 144 de ore, în ciuda problemelor pe care le-a avut de-a lungul cursei, cum ar fi durerile puternice, asemănătoare febrei musculare, după prima sută de kilometri. Nu a avut o echipă care să-l ajute pe parcursul cursei, singurul sprijin venindu-i numai de la soţia sa care l-a însoţit în Franţa.

“Am mers la acest ultramaraton cu propriile resurse financiare, pentru a-mi sărbători ziua de naştere, mai precis aniversarea vârstei de 50 de ani, prin egalarea sau doborârea recordului naţional. Îmi propusesem să alerg 737 de kilometri, acesta fiind recordul naţional. Am alergat doar 634 de kilometri, care pentru un om de rând ar fi o foarte mare realizare, pentru un maratonist nu este decât o distanţă normală. Am obţinut locul al 6-lea, un japonez, trei francezi şi un spaniol au fost înaintea mea. Am alergat mai mult noaptea, iar cel mai mult am alergat 17 ore, seara, de la ora 20.00 până a doua zi la ora 13.00. Apoi începea căldura. Cât a durat ultramaratonul, m-am odihnit ce-i drept, dar de dormit nu prea mi-au permis condiţiile. Am luat în calcul multe dintre problemele cu care urma să mă confrunt în Franţa, dar nu şi acest aspect. Mulţi dintre participanţi au avut rulote unde s-au odihnit, eu am stat împreună cu alţi sportivi şi a fost un impediment care, cred eu, că mi-a afectat eficacitatea în cursă”, ne-a declarat Costel Mărgărit.

Ultramaratonistul brăilean a spus apoi că suma pe care a trebuit să o cheltuiască a fost una destul de piperată dar, cu sprijinul familiei, a reuşit să-şi îndeplinească visul de a concura în Franţa. Iar rezultatul obţinut la cursa “6 Jours de France”, desfăşurată în orăşelul Privas, este unul mobilizator în vederea următoarelor competiţii de acest gen care vor avea loc anul următor.

“Au fost eforturi financiare destul de mari, 420 de euro a costat taxa de participare, apoi a trebuit să-mi procur şase perechi de pantofi speciali, cam la 100 de euro fiecare, transport, masă, cazare, vorbim de o sumă enormă raportată la salariul meu, dar am strâns bani în timp şi, aşa cum am mai spus, familia mi-a fost alături şi m-a susţinut. Mă pregătesc în continuare şi la anul voi merge la campionatul Mondial din Ungaria, la o cursă de 6 zile unde voi încerca să depăşesc 900 de kilometri”, a mai spus ultramaratonistul brăilean.

Costel Mărgărit are deja în palmares rezultate notabile. Maratonistul brăilean a început să participe în competiţii în 2010, iar în 2016 a participat la o cursă de 24 de ore la Timişoara, unde s-a clasat pe locul al 8-lea. Anul următor, tot la Timişoara, dar după o cursă de 48 de ore, a urcat pe podium la general. În 2018, Mărgărit a alergat 357 de kilometri la Timişoara într-o cursă de ultramaraton care a durat 72 de ore.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro