Mergi la conţinutul principal

Percheziții la Primăria Ianca

* pe surse, am aflat că la Primăria Ianca în momentul de față se derulează percheziții și că doi funcționari ar fi fost ridicați și duși la audieri * primarul George Chiriță a confirmat faptul că există o anchetă în curs la sediul Primăriei, cu precizarea că sunt verificate anumite documente de la Arhivă, legate de vechime la pensii * acesta nu a putut confirma însă dacă funcționarii au fost duși la audieri

 

 

Situație tensionată la Primăria Ianca unde mai mulți polițiști acționează în prezent și fac percheziții. Informația legată de faptul că vreo 20 de polițiști se află la sediul Primăriei din orașul Ianca, că au ridicat funcționari pe care i-au dus la audieri în Galați și că sunt verificate anumite adeverințe false pentru pensionari, ne-a fost transmisă pe surse. Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, primarul George Fănel Chiriță a precizat inițial că nu se află la Primărie și că nu știe despre ce este vorba. Ulterior, acesta ne-a contactat și ne-a confirmat faptul că într-adevăr există o achetă în curs.

Da, a venit Poliția. Ridică niște documente de la Arhivă legate de vechimea de pensii. Mai multe nu știu. Este o anchetă în curs. Rugămintea mea este să cereți un punct de vedere de la Parchet. Polițiștii încă sunt aici. Când m-ați sunat prima oară intram în Primărie”, a declarat Chiriță.

Întrebat dacă unii funcționari au fost într-adevăr luați la audieri în Galați, primarul nu a putut confirma informația.

Nu. Din câte știu eu, nu”, a mai adăugat acesta.

Redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” au făcut solicitări pentru a afla mai multe despre această anchetă la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, Direcția Națională Anticorupție (DNA) cât și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Galați. Până la această oră de la IPJ Brăila ni s-a comunicat faptul că ”nu a fost desfășurată vreo acțiune de acest gen la Primăria Ianca”.

Cel mai probabil ancheta este demarată de procurorii DNA sau DIICOT, însă nu am primit încă un răspuns oficial de la aceste instituții.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro