Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pepenarii cu functii

In Braila s-au creat zeci de puncte de vinzare a pepenilor direct in strada, pe la colturi de bloc si pe trotuare. Nu stiu cit de europeana e treaba asta, dar sa zicem ca, dincolo de a asigura continuarea unei traditii, masura vine si in sprijinul brailenilor dornici sa cumpere pepeni. Insa, cei care locuiesc in apropierea acestor puncte de vinzare se pling de galagia si mizeria pe care le fac pepenarii, mai ales noaptea. Si, sincer, le dau dreptate bietilor oameni. Sesizate mai mult de presa, autoritatile ridica din umeri si spun ca n-au ce sa le faca pepenarilor. Nu mai vorbim de Politia Comunitara care zice ca, de fiecare data cind trece pe acolo, e liniste si pace. Insa Directia Sanitar-Veterinara i-a controlat pe vinzatori, dar acestia au acte in regula pentru a comercializa pepeni pe trotuar. De facut nevoile si de spalat, cica folosesc toaletele barurilor si teraselor din apropiere. Iar DSV ii crede, fara sa-i mai intrebe la ce toalete se mai duc noaptea, atunci cind, se stie, toate terasele si barurile sint inchise in Braila.
Si tot DSV crede ca, daca pepenarii au aratat actele si chitantele conform carora platesc Primariei o taxa pentru ocuparea domeniului public folosit, problema e rezolvata si ca altceva nu mai au ce face. Da, intr-adevar, comerciantii de pepeni achita 0,8 lei pe zi pentru fiecare metru patrat de trotuar ocupat. De banii acestia, insa, ei nu beneficiaza de nimic altceva. De exemplu, de o toaleta ecologica macar, asa cum ar fi normal si civilizat. Evident, asta nu e vina comerciantilor, iar DSV chiar n-are ce sa le faca. Dar pentru ca aceste toalete nu exista, cineva e vinovat: cel care le-a dat pepenarilor autorizatii sa vinda in strada, fara nici un fel de conditii, adica Primaria. Prin urmare, cred ca inspectorii DSV controleaza pe cine nu trebuie si se fac ca nu inteleg problema pina la capat. De fapt, nu cumva Primaria ar trebui amendata pentru ca incalca cele mai elementare norme de igiena, organizind aiurea puncte de vinzare stradale? Pe acolo trebuie cautati adevaratii pepenari. Precum si prin Consiliul Local Municipal, ca Primaria n-a luat de capul ei aceasta hotarire.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii