Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pentru asigurarea caldurii in iarna 2005 - 2006 "CET" Braila se imprumuta cu 17 milioane lei RON

Conducerea SC "CET" SA Braila convoaca, pentru data de 24 decembrie, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor societatii cu scopul aprobarii contractarii unui credit garantat in cuantum de 80% de Statul Roman in suma maxima de 17 milioane RON, in conformitate cu prevederile HG nr. 1320/2005 cu Banca Comerciala Romana. Dupa cum a explicat conducerea "CET", imprumutul este contractat cu scopul asigurarii combustibilului necesar functionarii in perioada sezonului rece 2005 - 2006, parametrii referitori la tipul Imprumuturilor, scadenta si perioada de gratie a acestora urmind a fi stabilite cu avizul consultativ al Ministerului Finantelor Publice. Masura de ajutor de stat prevazuta de HG 1.320/2005 a fost notificata Consiliului Concurentei, conform reglementarilor In vigoare In domeniul ajutorului de stat, iar ajutorul de stat va fi efectiv acordat numai dupa autorizarea acestuia de catre Consiliul Concurentei. Surse din cadrul Consiliului au confirmat primirea notificarilor pentru toti cei 24 de agenti economici beneficiari ai ajutorului de stat si ca aceste solicitari sint in lucru.
De asemenea, actionarii "CET" vor pune in discutie mandatarea asociatiei patronale "Cogen Romania" din care face parte si "CET" Braila, pentru asigurarea desfasurarii rapide a procedurilor de contractare a acestui imprumut, precum si pentru efectuarea demersurilor pentru transmiterea solicitarilor de oferte de finantare catre banci si institutii financiare si sa reprezinte cele 23 de unitati imprumutate in relatia cu institutiile implicate in asigurarea finantarii.
Important de mentionat este ca acest credit ar fi al treilea contractat in ultimii ani de catre "CET" pentru completarea finantarii achizitiilor si transportului de resurse energetice, hidrocarburi, gaze naturale si carbune, necesare functionarii In perioada de iarna 2005 - 2006. Primul imprumut a fost contractat pentru sezonul rece 2003 - 2004 si a fost in valoare de 6 milioane USD, in timp ce pentru iarna 2004 - 2005 creditul a fost doar 4 milioane USD. De altfel, potrivit termenilor primului imprumut (credit pe o perioada de 6 ani cu termen de gratie de 2 ani) in acest an "CET" ar urma sa achite prima rata la acest credit, conducerea societatii afirmind ca rata va fi achitata in data de 23 decembrie cu respectarea graficului de returnare a creditului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii