Mergi la conţinutul principal

Pentatlonul Olimpic Școlar “Citius, altius, fortius”, un real succes

* la competiție au participat 24 de elevi de la șase școli din Municipiul Brăila * concurenții au avut de parcurs trei probe sportive, una de cultură olimpică și o probă artistică

 

La ediția din acest an a Pentatlonului Olimpic Școlar, organizat sub deviza “Citius, altius, fortius”, au participat 24 de concurenți de la șase școli din Municipiul Brăila. Cu toate că în acest an a fost un număr mai mic de participanți, competiția a fost o reușită, spun organizatorii.

Elevii au avut de parcurs trei probe sportive, viteză, săritura în lungime de pe loc și aruncarea mingei de baschet de pe loc, o probă de cultură olimpică, tip grilă, unde fiecare concurent trebuia să raspundă la 9 întrebari în decurs de 10 minute și o probă artistică. La această ultimă probă participanții au prezentat desene cu teme sportive, au dansat, au cântat, fiecare încercând să-i impresioneze pe cei trei membri ai juriului, care au acordat note. Evoluțiile lor s-au transformat în puncte iar clasamentul a arătat astfel:

La fete s-a impus Mia Nadia Pastramă, de la “Al.I. Cuza”, pregătită de profesoara Adriana Albușoiu, care a obținut 114 puncte. Locul al doilea a fost ocupat de Miruna Brebenel, de la “Fănuș Neagu”, profesor coordonator Mădălina Militaru iar al treilea de Carla Tudose, de la “Nedelcu Chercea”, profesor coordonator Daniela Stan. Cu o mențiune a fost răsplătită Cristina Constantin de la “Fănuș Neagu”.

Competiția băieților a fost câștigată de Bogdan Vasilescu, pregătit de profesoara Mihaela Iliescu, de la “Mihu Dragomir”, care a acumulat 102 puncte. Locul al doilea a fost adjudecat de Sebastian Necula, de la “Vasile Alecsandri”, profesor coordonator Mia Dimian, iar al treilea de Luca Ioan Ionică, de la “Al. I. Cuza, profesor coordonator Adriana Albușoiu.

Andrei Ciucă de la “Nedelcu Chercea” a primit o mențiune.

Toți elevii participanți și profesorii însoțitori au primit tricouri cu cercurile olimpice, șepcuțe, medalii, albume “Spirit Olimpic” și ochelari de soare cu cercurile olimpice. Toate premiile au fost oferite de COSR prin AOR, filiala Brăila. Diplomele au fost oferite de DSJ Brăila.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Adriana Albușoiu, director AOR, filiala Brăila și Mircea Cărbunaru, consilier superior în cadrul DJS Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro