Mergi la conţinutul principal

Pensionarul din Cazasu care a pipăit două minore rămâne în arest la domiciliu

în august, instanța a prelungit măsura arestului la domiciliu pentru inculpatul A.F., bărbatul de 64 de ani, din localitatea Cazasu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală asupra a două tinere în vârstă de 16 ani * inculpatul a contestat măsura preventivă, însă judecătorii instanței superioare nu l-au lăsat în libertate

 

Agresorul sexual din Cazasu, care a pipăit două minore din municipiu, rămâne în arest la domiciliu. La începutul lunii august, instanța a prelungit măsura preventivă față de inculpatul A.F., în vârstă de 64 de ani, însă acesta a formulat contestație și a sperat că la Tribunalul Brăila va fi lăsat în libertate. Recent, magistrații i-au dat vești proaste, contestația împotriva măsurii primei instanțe fiind respinsă. Bărbatul rămâne în arest la domiciliu. “Menține – ca fiind legală și temeinică - măsura arestului la domiciliu luată față de inculpatul A. F. pe o perioadă de 30 de zile începând cu 8.08.2022 . Pe durata măsurii arestului la domiciliu impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul fără permisiunea instanței de judecată. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul A. F. trebuie să se prezinte în fața organului de urmărire penală sau a judecătorului ori de câte ori este chemat. Nu are voie să comunice cu persoanele vătămate și cu martorii. Pe durata măsurii preventive, inculpatul A. F. poate părăsi imobilul pentru prezentarea în fața organelor judiciare, la chemarea acestora. Supravegherea respectării de către inculpat a obligațiilor ce-i revin pe durata arestului la domiciliu va fi realizată de Inspectoratul de Poliție Județean Brăila – Biroul Supravegheri Judiciare. În caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor ce-i revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, este soluția pronunțată la Judecătoria Brăila.

Ulterior, la jumătatea lunii august, magistrații Tribunalului Brăila au dat soluția defintivă, fiind respinsă ca nefondată contestația formulată de inculpat, astfel că bărbatul acuzat de agresiune sexuală a rămas în continuare în arest la domiciliu.

La jumătatea lunii iunie, bărbatul de 64 de ani din Cazasu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală asupra a două tinere minore din municipiul Brăila, a fost reținut și arestat. Mai exact, în data de 16 iunie, polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale l-au identificat și reținut pe baza de ordonanță pentru 24 de ore pe individul din localitatea Cazasu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală. „În fapt, în data de 09.02.2022 și în data de 03.06.2022, bărbatul, aflându-se în municipiul Brăila, ar fi comis două acte de agresiune sexuală asupra a două tinere în vârstă de 16 ani, ambele din municipiul Brăila”, au stabilit polițiștii.

La data de 17 iunie, Judecătoria Brăila a dispus arestarea preventivă a bărbatului  pentru 30 de zile. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Numai că, la ședința din 21 iunie, magistrații Tribunalului Brăila au admis contestația formulată de A. F. împotriva încheierii de la Judecătoria Brăila și a fost respinsă propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila privind arestarea preventivă a inculpatului. Instanța superioară a dispus măsura arestului la domiciliu a inculpatului A. F. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 21 iunie, măsura fiind apoi prelungită.

Dosarul în care inculpatul A.F. este judecat pentru infracțiunea de agresiune sexuală a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, în luna iulie, după ce procurorii au dispus trimiterea în judecată a celui acuzat. Nu s-a dat încă startul procesului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro