Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pensionarii continua sa-si ridice banii de la CEC

CEC nu va mai deschide conturi noi de plata a pensiilor. "Masura nu afecteaza clientii care isi primesc in prezent pensia intr-un cont deschis la CEC, acestia continuind sa-si ridice drepturile banesti de la institutia noastra", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Casei de Economii si Consemnatiuni, care vizeaza inlaturarea unor informatii eronate sau gresit interpretate, in ultima perioada, cu privire la subiectul platii pensiilor.
Singura modificare care ii vizeaza pe pensionari si este de natura sa eficientizeze modul de lucru este ca, incepind cu 1 septembrie 2006, plata pensiilor se va efectua conform unui calendar, in functie de litera cu care incepe numele titularului de cont: A - C - pe data de 14 a lunii; D - L - pe data de 17 a lunii; M - Q - pe data de 20 a lunii; R - Z - pe data de 23 a lunii.
In cazul in care data incasarii pensiei este zi nelucratoare, plata se va face in urmatoarea zi lucratoare.
In alta ordine de idei, pensionarii care au credite ale caror scadente sint inainte de data programata pentru ridicarea pensiei vor beneficia de o rescadentare gratuita, astfel incit scadenta sa fie decalata corespunzator, pentru a nu se inregistra restante din acest motiv.
De asemenea, incepind cu 1 octombrie 2006, taloanele de pensii nu se vor mai ridica de la CEC, fiind transmise direct de Casa Nationala de Pensii la domiciliul pensionarilor.
"CEC analizeaza oportunitatea ca, in foarte scurt timp, sa ofere pensionarilor care au cont curent de plata a pensiei la banca noastra posibilitatea de a-si deschide un cont de card. Acest serviciu are scopul de a eficientiza activitatea si de a oferi clientilor libertate de miscare: pensionarii vor putea folosi cardul la orice bancomat al CEC, precum si pentru plata direct in magazine", se mai arata in comunicat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii