Mergi la conţinutul principal

Pensiile intirzie pina la finele lunii

Aproape 1.500 de pensionari braileni nu si-au putut ridica inca de la CEC drepturile care li se cuvin pe luna februarie, desi plata pensiilor, in mod normal, se face incepind cu data de 15 a fiecarei luni.
Dupa cum ne-a informat conducerea sucursalei judetene CEC Braila, "plata sumelor cuvenite titularilor al caror nume este cuprins intre R si Z va incepe in data de 26 februarie, din cauza intirzierii virarii drepturilor de pensii de catre Casa Judeteana de Pensii, in conformitate cu prevederile Conventiei incheiate intre Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale si CEC".
Cum CEC-ul a precizat ca eventualele neclaritati pot fi rezolvate la sediul Casei Judetene de Pensii, am dorit sa aflam si punctul de vedere al acestei institutii.
Fata de situatia creata, reprezentantii Casei Judetene de Pensii (CJP) au precizat ca banii au fost virati miercuri, 21 februarie. Problemele au aparut deoarece Casa de Economii si Consemnatiuni are ca regula, virarea banilor cu trei zile inainte de distribuire, astfel incit macar doua zile sa stea in depozitul institutiei bancare. Pe de alta parte, conducerea CJP sustine ca nu poate vira banii cu foarte mult timp inainte deoarece aceasta ar insemna ca, la sumele respective curge si dobinda. "Pentru a evita repetarea situatiilor de acest gen, in cursul lunii viitoare intentionam sa trimitem Casei de Economii si Consemnatiuni o adresa speciala prin care solicitam precizarea datelor cind trebuie virate sumele", ne-a declarat Aurelia Sisu, director executiv adjunct al CJP Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu