Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pensiile intirzie pina la finele lunii

Aproape 1.500 de pensionari braileni nu si-au putut ridica inca de la CEC drepturile care li se cuvin pe luna februarie, desi plata pensiilor, in mod normal, se face incepind cu data de 15 a fiecarei luni.
Dupa cum ne-a informat conducerea sucursalei judetene CEC Braila, "plata sumelor cuvenite titularilor al caror nume este cuprins intre R si Z va incepe in data de 26 februarie, din cauza intirzierii virarii drepturilor de pensii de catre Casa Judeteana de Pensii, in conformitate cu prevederile Conventiei incheiate intre Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale si CEC".
Cum CEC-ul a precizat ca eventualele neclaritati pot fi rezolvate la sediul Casei Judetene de Pensii, am dorit sa aflam si punctul de vedere al acestei institutii.
Fata de situatia creata, reprezentantii Casei Judetene de Pensii (CJP) au precizat ca banii au fost virati miercuri, 21 februarie. Problemele au aparut deoarece Casa de Economii si Consemnatiuni are ca regula, virarea banilor cu trei zile inainte de distribuire, astfel incit macar doua zile sa stea in depozitul institutiei bancare. Pe de alta parte, conducerea CJP sustine ca nu poate vira banii cu foarte mult timp inainte deoarece aceasta ar insemna ca, la sumele respective curge si dobinda. "Pentru a evita repetarea situatiilor de acest gen, in cursul lunii viitoare intentionam sa trimitem Casei de Economii si Consemnatiuni o adresa speciala prin care solicitam precizarea datelor cind trebuie virate sumele", ne-a declarat Aurelia Sisu, director executiv adjunct al CJP Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii