Mergi la conţinutul principal

"Pensii decente, nu umilitoare!"

Ieri dimineata, aproape 150 de persoane virstnice, membre ale Sindicatului Liber al Pensionarilor din Judetul Braila, au pichetat sediul Prefecturii, actiuni similare fiind derulate de toti colegii din tara. "Ne-ati dat cu o mina si ne luati cu zece!", "Vrem o viata demna!", "Pensii decente nu umilitoare!", au fost doar citeva dintre lozincile afisate si scandate de protestatari cu scopul sensibilizarii autoritatilor locale si centrale cu privire la masurile ce ar trebui adoptate pentru imbunatatirea conditiilor de trai ale pensionarilor.
O delegatie din partea Sindicatului Liber al Pensionarilor a fost primita de catre reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul judetului Nicolae Mitroi, ocazie cu care pensionarii si-au expus doleantele cu rugamintea ca lista de revendicari sa fie transmisa la nivel central. La reintoarcerea membrilor delegati in piata din fata Palatului Administrativ, protestatarii s-au aratat nemultumiti de faptul ca nu a coborit si prefectul Mitroi pentru a sta de vorba cu ei, dar au fost calmati de presedintele organizatiei, Andrei Novac, care a anuntat ca actiunea de protest si-a atins scopul si ca s-a incheiat.
Important de mentionat este ca printre cele mai importante cerinte ale pensionarilor se numara cea legata de majorarea punctului de pensie la 40% din salariul mediu brut pe economie, acordarea de ajutoare sociale lunare pensionarilor cu venituri mici, compensarea medicamentelor, efectuarea gratuita a investigatiilor medicale, precum si suplimentarea numarului de bilete de tratament balnear. In plus, protestatarii au cerut ca Guvernul sa le garanteze familiilor de pensionari care locuiesc in case nationalizate aflate in proceduri de retrocedare, pastrarea vechiului domiciliu pina cind statul le va oferi alte locuinte corespunzatoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu