Mergi la conţinutul principal

Pedepse mai blinde pentru atacatorii lui Corbu

Tribunalul Braila a admis apelurile tuturor inculpatilor din dosarul atacului de la Piata Mare, din 11 decembrie anul trecut, care a pus pe jar un oras intreg si a bagat groaza in interlopii din zona. Potrivit purtatorului de cuvint al institutiei, judecator Lenuta Mocanu, magistratii au decis ca, in loc de 6 ani, cit avea de executat - pedeapsa incluzind o "coada" de 512 zile de inchisoare -, Costel Laurentiu Marian zis "Nae", 24 de ani, sa execute doar 4 ani si 8 luni, in timp ce Valentin Marius Frecea, 28 de ani si Fred Narcis Sacalean, 29 de ani, zis "Gaspar", sa aiba de executat doar 4 ani, in loc de 5 ani si 8 luni. Sorin Lazar, zis "Urecheatu", 20 de ani, a obtinut reducerea pedepsei, de la 4 la 3 ani, iar Ionut Alexandru Dragomir, 17 ani la data comiterii faptei, de la 2 ani si 6 luni, la doar 1 an si 10 luni de puscarie. Ultimele doua pedepse sint cu suspendare sub supraveghere. Instanta a decis ca Marian, Frecea si Sacalean sa ramina in arest, iar ceilalti doi, in libertate. Atit inculpatii, cit si Parchetul au la dispozitie 10 zile ca sa atace prin recurs hotarirea Tribunalului Braila, in termen de 10 zile de la pronuntare.
Procesul atacului din 11 decembrie 2007 nu a fost lipsit de surprize. Dupa ce solicitase aproape 900 de milioane de lei despagubiri, pentru ca-i fusese distrus Hummerul, familia Corbu si-a retras plingerea penala, la fel si Marcel Ionita, cel care suferise leziuni prin impuscare. Multi dintre martorii audiati si-au schimbat declaratiile date la urmarirea penala, in favoarea celor cinci "atacatori". La un moment dat, deranjati de atentia pe care presa a acordat-o cazului, avocatii inculpatilor i-au solicitat judecatorului sa-i dea afara din sala pe jurnalisti, insa acesta, ca si procurorul de sedinta, a precizat ca procesul este public. Procurorul care s-a ocupat de caz a precizat ca "inculpatii au actionat coordonat si premeditat - aspect evidentiat prin aceea ca au venit impreuna, cu un autoturism, inarmati cu pistoale, arme albe si spray lacrimogen in zona in care stiau ca locuieste Corbu Stanel - au tulburat grav linistea si ordinea publica, provocind o puternica stare de teama si indignare in rindul persoanelor atacate si al locuitorilor din zona". Motivul atacului a fost acela ca Stanel Corbu i-ar fi cerut taxa de protectie lui Valentin Frecea. Iata cum prezinta reprezentantii acuzarii incidentul din decembrie 2007: "(...) In acest timp, Sacalean, Lazar, Marian si Dragomir au tulburat linistea si ordinea publica, urmarindu-i pe tinerii care se aflasera initial in zona intersectiei si proferind insulte si amenintari la adresa acestora. In plus, Sacalean a tras mai multe focuri de arma catre cei pe care-i urmarea, iar Marian a alergat dupa ei cu maceta. Lazar a declarat ca a avut doar un spray lacrimogen, insa martorii au confirmat ca i-a alergat, purtind amenintator in mina o sabie. La intoarcere, inculpatii au observat parcat in zona intersectiei autoturismul Hummer H2 cu numarul de inmatriculare BR-08-HUM, despre care stiau ca apartine familiei liderului gruparii interlope rivale, Corbu Stanel. Pentru a produce efecte vizibile ale atacului si a-si impune autoritatea - specific conflictelor de tip interlop - Marian Costel Laurentiu a distrus autoturismul, spargindu-i geamurile, intepind cauciucurile, zgiriind si avariind caroseria, farurile si stopurile. Valoarea distrugerilor a fost de 86.625 lei".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu