Mergi la conţinutul principal

Pe urmele elevilor care absentează nemotivat de la cursuri și care frecventează baruri sau săli de jocuri

luna trecută, polițiștii Biroului Ordine Publică au acționat pentru creșterea siguranței elevilor, a profesorilor și pentru prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ • au fost desfășurate și activități în vederea identificării elevilor care absentează nemotivat de la cursuri și care frecventează unități de tip cafe-bar/săli de jocuri de noroc

 

Elevii și unitățile de învățământ sunt în vizorul polițiștilor, care acționează permanent de a asigura siguranța școlară. În vizorul polițiștilor sunt și elevii care chiulesc de la școală și care merg în baruri și săli de jocuri. Nici magazinele care vând alcool și țigări minorilor nu au fost scăpate din vedere.

În perioada 02-27 octombrie, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au acționat pentru creșterea siguranței elevilor, a personalului didactic și pentru prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Brăila.

Potrivit polițiștilor, activitățile au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, atât în incinta unităților școlare, cât și în zona adiacentă acestora, identificarea elevilor aflați în situații de risc, identificarea persoanelor din zona adiacentă unităților școlare care ar putea prezenta un risc pentru elevi.

De asemenea, au fost desfășurate și activități în vederea identificării elevilor care absentează nemotivat de la cursuri și care frecventează unități de tip cafe-bar/săli de jocuri de noroc, precum și a identificării acelor unități de alimentație publică care servesc băuturi alcoolice și țigări minorilor. Au fost desfășurate activități interactive cu 288 de elevi, au fost purtate discuții cu 88 dintre factorii de conducere și au fost instruiți 88 de agenți de securitate cu privire la obligativitatea respectării normelor legale în vigoare. În cadrul activităților desfășurate au fost identificați și doi elevi care absentau nemotivat”, au precizat polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Totodată, în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.685 de lei, conform Legii nr. 61/1991, O.U.G. nr. 195/2002 și Legii nr. 349/2002.

Pentru polițiștii brăileni siguranța elevilor este o prioritate, astfel că aceste activități vor continua și în perioada următoare!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro