În octombrie 2011, Parlamentul European a votat, cu largă majoritate, o rezoluţie prin care îşi reiterează poziţia - exprimată şi în iunie, într-o primă rezoluţie - cu privire la îndeplinirea condiţiilor şi termenului de aderare la spaţiul Schengen a României şi Bulgariei.
Învestit în funcţie duminică, Plevneliev a efectuat la Bruxelles prima sa deplasare în noua calitate de şef al statului. El s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.
Toţi interlocutorii şi-au exprimat dorinţa de a convinge Olanda să nu se mai împotrivească la aderarea Bulgariei şi României la Schengen. Rompuy şi-a exprimat satisfacţia pentru progresele înregistrate de Bulgaria şi a dat asigurări că instituţiile UE sunt în favoarea unei aderări rapide a României şi Bulgariei la acordul Schengen. El a promis că va include chestiunea pe agenda Consiliului European din martie, dacă nu se va materializa un acord politic până atunci.
La rândul său, preşedintele bulgar a spus că nu exclude posibilitatea de a face o vizită oficială la Haga, în încercarea de a schimba poziţia Olandei, singura ţară care se mai împotriveşte aderării României şi Bulgariei la Schengen.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.