Mergi la conţinutul principal
Un brăilean de 14 ani, preferatul României

Pe culmile talentului

• Cristian-Andrei Ciaușu, elev în clasa a VIII-a la Liceul de Arte, a cucerit o țară întreagă cu interpretarea sa la nai și a devenit câștigătorul emisiunii ”Românii au talent”, sezonul 14 • oameni din Brăila, din țară și străinătate l-au votat în număr mare, oferindu-i astfel titlul de ”Cel mai talentat român”, dar și marele premiu în valoare de 120.000 euro • ”Acest triumf nu este al meu, este al nostru. Al acelora care m-au susținut și m-au iubit necondiționat! Vă iubesc și eu și vă mulțumesc din suflet!”, a transmis acesta la scurt timp după încheierea emisiunii

 

Vineri seara, 31 mai 2024, Brăila întreagă a fost mândră! Tânărul naist Cristian-Andrei Ciaușu, elev în clasa a VIII-a la Liceul de Arte ”Hariclea Darclee”, a cucerit din nou întreaga țară cu talentul său și a devenit marele câștigător al emisiunii ”Românii au talent”. Acesta a oferit un moment senzațional în marea finală, reușind să câștige inimile românilor cu interpretarea sa la nai. Publicul l-a votat în număr mare iar brăileanul nostru a devenit eroul serii și a plecat acasă cu premiul în valoare de 120.000 euro. Este pentru prima dată când un brăilean câștigă emisiunea ”Românii au talent”, iar bucuria oamenilor s-a văzut cel mai bine în miile de mesaje postate pe rețelele de socializare.

 

Numărul 10 i-a purtat noroc

În marea finală a sezonului 14 ”Românii au talent” au intrat 11 concurenți. Cristian Ciaușu a avut numărul 10, fiind penultimul concurent care și-a prezentat talentul. Fiecare a dat totul pe scenă și a încercat să ofere un moment memorabil.

După ce s-au încheiat toate cele 11 prestații a urmat votul publicului, iar apoi prezentatorii emisiunii, Pavel Bartoș și Smiley, au început să anunțe clasamentul. S-a început cu locul 11, apoi, 10, apoi 9 și tot așa. Cu fiecare nume care se anunța și nu era cel al lui Cristian Ciaușu, speranțele adolescentului creșteau și implicit ale brăilenilor care au stat în fața televizoarelor. S-a ajuns la ultimii trei clasați, adică podiumul, iar Cristian se afla printre aceștia. Mai rămânea de știut pe ce loc anume. S-a anunțat locul 3, Ansamblul Hecenii, iar marele câștigător urma să fie Ana Nuță sau brăileanul nostru. Iar după câteva momente de așteptare a venit și anunțul mult așteptat: marele câștigător este Cristian Ciaușu!

 

”Este cel mai frumos moment din viața mea!”

Aceasta a fost prima declarație a lui Cristian Ciaușu după ce a fost ales câștigător, precizând însă că nu se aștepta să plece acasă cu trofeul.

„Este cel mai frumos moment din viața mea. Să fiu sincer cu toată lumea, nu mă așteptam că o să vă placă așa de mult naiul meu! Eram într-o tensiune constantă și foarte mult stres, dar, în final, s-a transformat în încântare. Am avut timp de pregătit acest colaj doar o săptămână și am repetat în fiecare zi, ore întregi, am stat în camera de hotel și am repetat. Este un triumf al meu (n.r. trofeul Românii au talent). Mi-am impus să cânt bine, am cântat cum mi-am dorit și totul a mers ca la carte”, a declarat marele câștigător într-un interviu acordat celor de la PRO TV.

 

Ce va face cu premiul de 120.000 euro?

Întrebat despre planurile de viitor și ce va face cu premiul de 120.000 euro, câștigătorul ”Românii au talent” sezonul 14 își dorește să devină din ce în ce mai bun și să aibă o carieră în muzică, motiv pentru care vrea să investească suma obținută în domeniu. Iar apoi și-ar dori și ”o casă mai mare”.

”Îmi doresc să investesc în muzică și vreau să deschid și un studio de înregistrări. Vreau să le transmit tuturor românilor să își urmeze visul, să iubească folclorul românesc și să facă tot posibilul să atingă ceea ce își doresc în carieră”, a mai spus Cristian Ciaușu.

 

”Acest triumf nu este al meu, este al NOSTRU!”

Atât în seara marei finale, cât și a doua zi, prin intermediul paginii sale de Facebook, adolescentul din Brăila le-a mulțumit tuturor celor care l-au votat și care l-au ajutat să fie cu un pas mai aproape de împlinirea unui vis.

”Startul spre un viitor frumos! Acest triumf nu este al meu, este al NOSTRU. Al acelora care m-au susținut și m-au iubit necondiționat! Vă iubesc și eu și vă mulțumesc din suflet! De fiecare dată le voi mulțumi domnilor profesori care m-au îndrumat pe parcursul anilor de studiu: domnul Ion Chiciuc - dirijor la Ansamblul “Doina Covurluiului” din Galați; domnul profesor Vasile Răducu; maestrul Cezar Cazanoi! Vă mulțumesc pentru tot!”, a transmis acesta.

 

Moment extraordinar la nai în marea finală

În marea finală a emisiunii ”Românii au talent”, Cristian a cucerit din nou inimile românilor cu interpretarea sa la nai, pe scenă fiind acompaniat de un taraf format din maeștrii Anatol Cazanoi - țambal, Oleg Lașcu – contrabas și Cristi Caliu – braci. La final, juriul și publicul emisiunii l-au aplaudat în picioare.

Andra: ”Nu o să spun foarte multe pentru că mi-am exprimat dragostea față de muzica lui. Balsam pentru suflet a fost. Bravo!”

Andi Moisescu: ”Omul a demonstrat aici o mare măiestrie. Este excepțional”

Dragoș Bucur: ”Ce poate fi mai românesc decât naiul? Bravo!”

Mihai Bobonete: ”Bravo, Cristian! Ne-ai dat peste cap. Să câștige naiul Românii au talent”

 

Euforie pe rețelele de socializare

Bucuria că un brăilean a câștigat ”Românii au talent” pentru prima dată s-a transmis prin intermediul rețelele de socializare, acolo unde oamenii au lăsat mii de mesaje de felicitare. Iată doar câteva dintre acestea:

”Felicitari, copil talentat! Îți mulțumim pentru că ai reașezat Brăila pe harta fenomenelor demne de luat în seamă! Cu talentul tău și cu acordurile naiului ne-ai fermecat pe toți și ne-ai adus bucurie! Mândri de peformanța ta!”

”Bravo! Mă bucur mult că un copil din Brăila noastră frumoasă a câștigat marele premiu Românii au talent! Succes și pe viitor, copil talentat!”

”Sunt fericită pentru acest minunat și valoros copil, un vot dat din suflet pentru talent, pentru nai, pentru arta de la Brăila!”

”Felicitări copil drag și talentat! Ai strălucit! Muzica ta a atins cele mai înalte cote! Ne-ai făcut mândri, brăileanul nostru! Să ajungi cu muzica ta pe cele mai mari scene ale lumii!”

Desigur, nu doar brăilenii l-au votat pe Cristian, ci și românii din țară și din diaspora, care au considerat că tănârul naist merită din plin să câștige premiul.

Reamintim că pasiunea lui Cristian Ciaușu pentru nai și muzica populară a început la vârsta de 6 ani și jumătate, atunci când acesta a fost diagnosticat cu astm. Mama sa, Marieta Ion, solist vocal al Ansamblului Folcloric ”Doina Covurluiului” din Galați și profesoară la Școala Populară de Arte ”Vespasian Lungu” din Brăila, i-a pus naiul în mână după ce aflase că instrumentele de suflat ajută la ameliorarea afecțiunii. În anii ce a urmat Cristian a demonstrat cât este de talentat, câștigând premiu după premiu la concursurile de specialitate. Iar vinerea trecută a câștigat titlu suprem: ”Cel mai talentat român”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro