Mergi la conţinutul principal

PE anunta dizolvarea grupului ITS in urma retragerii eurodeputatilor PRM

Parlamentul European a anuntat, miercuri, dizolvarea grupului de extrema-dreapta Identitate, Traditie, Suveranitate (ITS), dupa ce cinci eurodeputati PRM si-au anuntat retragerea pe fondul unei dispute cu eurodeputata Alessandra Mussolini, relateaza AFP.
Dupa retragerea reprezentantilor PRM, grupul ITS, condus de francezul Bruno Gollnisch, nu mai are decit 18 membri, dar este nevoie de cel putin 20 pentru alcatuirea oficiala a unui grup politic in PE.
"Parlamentul European constata ca grupul ITS nu mai indeplineste conditiile. In consecinta, este dizolvat cu efect imediat", a anuntat presedintele sedintei PE, britanicul Edward McMillan-Scott.
Anuntul a fost primit cu aplauze de catre majoritatea eurodeputatilor, fapt care a provocat un incident. Eurodeputatul austriac Hans-Peter Martin a reclamat ca, pentru ca s-a bucurat de dizolvarea ITS, a fost interpelat de francezul Jean-Marie Le Pen, care i-a adresat un gest obscen. "Este un gest inacceptabil", a spus Martin, cerind difuzarea inregistrarii suprinse de camerele de luat vederi din PE. "Este intolerabil sa faca un gest de o asemenea vehementa", a continuat el.
"Picatura care a umplut paharul a fost comparatia inacceptabila" facuta de Alessandra Mussolini "intre infractorii tigani si populatia Romaniei", a explicat la Strasbourg eurodeputatul roman Eugen Mihaescu, fost vicepresedinte al ITS.
"Nu ne simteam bine in acest grup", recunoaste Eugen Mihaescu, care se pronunta "impotriva modificarii frontierelor Europei" in timp ce colegii din formatiunea Vlaams Belang "doresc divizarea Belgiei".
"De altfel, nu dorim sa stam alaturi de persoane care comit fraude fiscale", acuza Mihaescu referindu-se la condamnarea, in august, a eurodeputatului britanic Ashley Mote pentru deturnarea ajutoarelor sociale.
In schimb, presedintele ITS, francezul Bruno Gollnisch, ii acuza pe colegii romani ca s-au retras "din ratiuni de politica interna", in contextul campaniei electorale pentru europarlamentarele din 25 noiembrie.
Liderul grupului socialist din PE, germanul Martin Schulz, a salutat din nou dizolvarea ITS. "Vestea buna este ca internationala ultranationalistilor nu mai poate utiliza banii contribuabililor europeni pentru promovarea xenofobiei si neofascismului", a reactionat eurodeputatul german.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro