PDL cere PSD să decidă dacă este la guvernare pentru a căuta avantaje sau pentru că doreşte reformă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

PDL cere PSD să decidă dacă este la guvernare pentru a căuta avantaje sau pentru că doreşte reformă

PSD trebuie să se decidă dacă este prezent la guvernare doar pentru a căuta avantaje sau doreşte cu adevărat reformele de care România are nevoie". Democrat-liberalii mai spun că propunerile de măsuri anticriză ale PSD au fost analizate de experţi în probleme economice ai coaliţie şi că "aplicarea unora sau altora depinde de negocierile cu FMI şi Comisia Europeană".
Vicepreşedintele PSD Constantin Niţă a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că speră ca PSD să nu fie pus în situaţia de a alege între coaliţie şi reforma educaţiei, subliniind că pachetul de legi trebuie amplu dezbătut, şi nu trecut prin asumarea răspunderii, şi că PSD nu se teme "de niciun şantaj practicat de alţii". "Când facem un pachet de legi pe educaţie de o asemenea importanţă, el trebuie discutat cu toate partidele, cu toţi liderii importanţi ce activează în domeniul educaţiei. Testul adevărat ar trebui să fie depăşirea crizei economice, acest lucru trebuie să ne stea în atenţie. Speranţa noastră este că nu vom suprapune criza politică peste cea economică, altfel vom fi puşi- sper ca PSD să nu fie pus în situaţia- să aleagă între coaliţie şi educaţie", a avertizat Niţă.
Niţă a mai spus că va aduce în discuţie luni, în Biroul Permanent al partidului, oportunitatea sistării discuţiilor pe programul anticriză propus de PSD, în condiţiile în care reprezenţii PDL nu ar fi fost interesaţi de subiect, tratându-l la capitolul "diverse".
PSD a prezentat la începutul lunii iulie un plan de acţiune ce conţine 24 de măsuri pentru ieşirea din criză, precum construirea de locuinţe pentru închiriat, extinderea programului Rabla pentru firme şi utilaje agricole, TVA scăzut la unele alimente, plata TVA către stat la încasarea facturii, nu la emiterea acesteia, eliminarea impozitului minim pe cifra de afaceri (forfetar) începând cu 1 septembrie 2009. În ceea ce priveşte ultima măsură, social-democraţii argumentau că impozitul minim nu are efectul scontat, iar costurile menţinerii lui sunt mult prea mari.
Prima şedinţă a grupului de lucru al coaliţiei pentru măsurile anticriză a avut loc marţi. Potrivit concluziilor discuţiilor purtate marţi de PDL şi PSD pe tema planului anticriză al PSD, Guvernul ia în calcul menţinerea impozitului forfetar până la finele anului, vânzarea participaţiilor minoritare ale statului şi valorificarea cotelor de emisii atribuite prin Protocolul de la Kyoto, au declarat surse guvernamentale.
Guvernul îşi va angaja răspunderea pe Legile privind salarizarea bugetarilor, reforma sistemului de pensii şi educaţiei, astfel urmând să fie testate atât susţinerea parlamentară, cât şi voinţa politică la nivelul coaliţiei pentru realizarea reformelor, a declarat sâmbătă premierul Emil Boc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro