Mergi la conţinutul principal

PDL acuză MAI şi USL de fraudă în legătură cu listele care urmează să fie trimise la CC

Liderul PDL Cristian Boureanu susţine că MAI, cu sprijinul USL, încearcă să falsifice listele cu alegători care urmează să fie trimise la Curtea Constituţioală, el menţionând că PDL face plângeri penale împotriva lui Victor Ponta, Radu Stroe şi Mircea Duşa în acest caz.
Cristian Boureanu a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, intenţia democrat-liberalilor de a depune plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a miniştrilor Administraţiei şi Internelor, Radu Stroe şi Mircea Duşa, acuzând Executivul şi USL că încearcă pregătirea unei "mari fraude" privind situaţia listelor electorale permanente, care urmează să fie transmisă Curţii Constituţionale.
"Ministerul Afacerilor de Externe lucrează la un document prin care 3.180.000 de români vor fi declaraţi plecaţi în străinătate", a afirmat Boureanu, precizând că doar Ambasada României în SUA a transmis un număr de 470.000 de persoane, fără să facă niciun fel de verificare, prin aceste persoane fiind incluşi şi copii.
Vicepreşedintele PDL a mai spus că MAI pune la cale în acest week-end, împreună cu structurile USL din teritoriu, "o mare fraudă", şi anume "scoaterea din listele electorale a peste 2,5 milioane de români, cu drept de vot, contrar comunicării clare a Curţii Constituţionale, în data de 14 august".
El a explicat şi mecanismul prin care se pregăteşte această "fraudare", menţionând că, după adresa transmisă de Ministerul Afacerilor Externe, privind cei trei milioane de români plecaţi din ţară, MAI va scoate abuziv de pe listele electorale în jur de două milioane de persoane.
După acest pas, se va transmite o adresă "falsă" Curţii Constituţionale, prin care se încearcă o "semirespectare" a comunicatului Curţii, şi în care se va arăta că nu s-au scos toţi cei plecaţi din ţară de pe liste, ci doar o parte din aceştia, despre care se consideră că nu au drept de vot.
"PDL are o plângere penală pregătită pentru domnul Ponta, pentru Radu Stroe şi Mircea Duşa, cei care se ocupă de falsificarea acestor date, pentru că este inadmisibil ca, după ce toate structurile statului român au ceritificat prin date publice că avem în jur de 18,3 milioane de români pe listele electorale, astăzi, să se încerce prin fals ca acest număr să fie redus undeva între un milion şi două milioane şi ceva de persoane", a mai arătat Boureanu.

El a afirmat că plângerile penale vor fi depuse probabil în zilele următoare, luni sau marţi

Cristian Boureanu a făcut un apel către funcţionariii de bună-credinţă din MAI să lămurească cine şi când a făcut presiuni pentru micşorarea numărului de alegători din listele electorale, şi a cerut ministerului să facă precizări privind cadrul legal utilizat pentru actualizare listelor electorale, documentele legale necesare radierii unei persoane de pe aceste liste şi sancţiunile pentru acei primari şi funcţionari care elimină abuziv persoane din listele electorale permanente.
"PDL cere conducerii MAI să lase funcţionarii oneşti în pace", a mai spus Boureanu, arătând că democrat-liberalii au pregătite plângeri penale şi pentru acei primari care au transmis către Ministerul de Interne date false în privinţa listelor electorale.
Potrivit democrat-liberalului, mai mulţi primari PDL au transmis la centru că "persoane din conducerea MAI şi persoane din structurile descentralizate ale ministerului, precum şi preşedinţi ai Consiliilor Judeţene USL, au făcut presiuni asupra funcţionarilor oneşti din primării pentru a transmite liste electorale falsificate, pentru referendumul din 29 iulie".
"Am fost avertizaţi din teritoriu că funcţionari ai Serviciului de Evidenţă a Populaţiei certifică aceste liste, fărăr verificări, pentru că nu am când să facă aceste verificări şi astfel, listele electorale urmează să fie centralizate la MAI, care va transmite, marţi, Curţii Constituţionale, o nouă cifră, obţinută în urma acestor false", a mai subliniat Cristian Boureanu.
Potrivit acestuia, metodele folosite pentru acest fals sunt radierea din listele electorale permanente a persoanelor delcarate decedate de rude sau vecini, fără a exista un document oficial de deces, radierea persoanelor despre care rudele sau vecinii declară că nu mai locuiesc în ţară, fără a exista un document oficial care să ateste schimbarea domiciliului sau a rezidenţei şi radierea din listele electorale a persoanelor care au documente de ientitate expirate, acest lucru neavând un temei legal şi reprezentând un abuz şi un fals în acte publice.
O ultimă metodă folosită de Ministerul de Interne se referă, potrivit liderului PDL, la radierea din listele electorale a acelor persoane despre care rudele sau vecinii spun că şi-au schimbat numele, fără a se anexa documente în acest sens.

Cristian Boureanu a mai afimat că PDL are încredere în decizia Curţii Constituţionale şi este convins că există documente la Curte care arată foarte clar cum se calculează numărul de pe listele de alegători, pericolul reprezentându-l trimiterea unor date sub semnătura ministrului de Interne, bazate pe "falsuri din teritoriu", certificate de primari.
De altfel, Boureanu a mai spus că PDL îşi rezervă dreptul de a da în judecată pe toţi acei primari care au certificat prin semnătură datele false privind listele permanente.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro