Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"PD-ul nu reprezinta decit efervescenta lui Traian Basescu, si atunci cind aceasta se va topi, se va topi si PD-ul, pentru ca nu are ideologie, nu are nimic"

Poporul roman nu a fost niciodata stupid people, a fost doar prost informat. Cei care-l agreeaza si l-ar vota pe Gigi Becali nu sint atit de multi, precum pare la prima vedere, iar Traian Basescu se va duce usor, usor, in jos, in preferintele electoratului, incepind de anul viitor. Sint opiniile liderului Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa, care spera ca, la viitoarele alegeri, sa-i ia locul lui Basescu, in fotoliul de la Cotroceni. Gusa a comentat pe larg aceste chestiuni, intr-o recenta vizita facuta in judetul Braila.

- Traian Basescu a evoluat in ultimii doi - trei ani de la prietenul ziaristilor la cel care ii face pe acestia gaozari si se ridica de la masa, de la o discutie in care se abordeaza teme care-i displac. Dv. l-ati cunoscut bine si ati lucrat alaturi de el, pe cind era inca in opozitie. Avea de atunci asemenea manifestari?
- El nu statea bine cu nervii nici in 2004, dar in perioada aceea sigur ca avea un alt interes, in relatiile cu presa. Acum nu mai vrea sa dea socoteala pentru nimic, acesta este motivul pentru care face toate lucrurile pe care le-ati invocat. Asta este si motivul pentru care nu mai vrea sa faca interviuri decit la Cotroceni. Te duci la Cotroceni, te ia SPP-ul, esti Gabi Vrinceanu Firea, te cauta daca n-ai sub fusta vreun pistol, si nu mai vine el la tine in emisiune. Regret ca are un asemenea comportament. El a cistigat in primul rind pentru ca a demonstrat romanilor ca este mai putin arogant decit Nastase. In schimb, aroganta lui acum o depaseste pe cea a lui Nastase. In acelasi timp, pot sa va spun ca sint multumit ca nu a mai iesit Adrian Nastase presedinte, pentru ca ma ingrozeam ca Nastase si camarila lui sa ajunga la Cotroceni. Asta este motivul pentru care l-am sprijinit pe Basescu. Eu stiam ce inseamna Nastase, nu termopane, astea sint joaca de copii, ca sa nu-l deranjam cu subiectele cu adevarat importante, cu privatizarea Petrom, a Distrigaz Nord si Distrigaz Sud, cu privatizarea Sidex - toate, crime impotriva poporului roman, pentru ca pretul de vinzare al acestor active este unul mult subevaluat.
- Basescu nu este singurul care s-a schimbat odata ajuns la putere. E o boala generala?
- Nu, ei sint nervosi si nu suporta sa fie criticati, pentru ca au in jurul lor oameni care le dau tot timpul dreptate. Ei nu sint contrazisi niciodata, pentru ca oamenii de linga ei spun "da, sefu'!", "sa traiti, sefu'!", el le zice "mai nemernicule!", iar ei spun "da, sefu', sint foarte nemernic, loviti-ma, dati-mi in gura!". Si atunci cind intra in dialog cu un ziarist care indrazneste sa ii critice, reactioneaza ca atare, pentru ca si-au pierdut obisnuinta de a fi contrazisi, de a nu avea tot timpul dreptate. Dupa imaginea presedintelui, asa se modifica liderii locali. De la cap se impute pestele. Ei n-au vazut decit presedinti care au intrat in razboi cu presa. Ei n-au vazut presedinti care, dupa ce au ocupat o asemenea functie inalta, sa se duca intr-o redactie, sa spuna "Mai, am venit sa beau un whisky cu voi! Si hai sa discutam, uite, cu asta ati avut dreptate, pe jumatate, dar cu asta, nu. Eu va spun unde nu ati avut dreptate, si voi imi spuneti unde ati avut dreptate, si stam de vorba aici". A, in campanie da, toti fac asta. Dar dupa aceea, toti urca in turnul de fildes. Constantinescu nu le mai dadea acreditari ziaristilor la Cotroceni, pentru ca il deranjau cu intrebari incomode, iar Basescu nu mai raspunde.

"Cetatenii nu au fost niciodata prosti, nu au fost bine informati"

- Brucan ne dadea 20 de ani ca sa iesim din starea de stupid people. Avea dreptate?
- Brucan stia, el este printre complotistii care au dat lovitura de stat in Romania, si ei si-au calculat intervalul acesta de timp. Noi nu am fost niciodata in starea de stupid people, am fost in starea de oameni abuzati de catre cei ca Silviu Brucan. El, Ion Iliescu, complotisti in '89, mare parte din clasa politica au abuzat poporul roman. Cetatenii nu au fost niciodata prosti, nu au fost bine informati. De ce n-a venit Brucan sa spuna "mai, n-a fost nici o revolutie in Romania, in '89. A fost o lovitura de stat de tip KGB, CIA, cu sprijinul KGB, CIA plus serviciul secret maghiar, unde era ofiter acoperit Laszlo Tökes", ca stia toate astea.
- Si totusi multi romani agreeaza oameni ca Gigi Becali.
- Nu cred, poporul roman s-ar putea sa-l simpatizeze pe patronul Stelei in proportie de 5, pina la 10%. Poporul roman i-a dat lui Gigi Becali nota la alegerile prezidentiale din 2004, i-a dat 1,2%. Poporul roman, daca va fi foarte pacalit, o sa-i dubleze scorul lui Becali, o sa-i dea 2,4%, dar nu mai mult decit atit, credeti-ma. Pe Basescu l-au votat intr-o asemenea masura pentru ca aveau de votat intre un om arogant, Adrian Nastase, un om considerat ca a strins un miliard de dolari sau de euro pe mandatul lui de prim-ministru, si Basescu, ce venea din opozitie, avindu-i alaturi de el pe tinerii Roberta Nastase, Lavinia Sandru, Aurelian Pavelescu. Pentru ca pe Basescu, in campanie, nu l-au flancat Berceanu si Videanu sau Blaga, aia stateau si faceau afaceri cu PSD-ul si tot felul de baroni locali portocalii, nu erau acolo, linga Basescu, in campanie, linga el eram noi, cei tineri.

Moscova ne-a scumpit gazul din cauza lui Basescu

- Atunci cum explicati ratingurile mari pe care le fac la poporul roman emisiuni de genul "Iarta-ma", "Din dragoste", " Surprize, surprize"?
- Pai, nu le mai fac. Dar daca nimeni nu le explica lucrurile grave romanilor, cum sa nu se uite la emisiuni de acest gen? Eu vorbesc de un an si jumatate de privatizarea Petrom, ca pretul benzinei si motorinei este dublu decit cel care ar trebui sa-l platim, am facut si rapoarte.
- Si credeti ca cel care se uita la astfel de emisiuni intelege ceva din rapoartele dvs.?
- Eu n-am treaba cu ei.
- Pai, sint multi cei cu care n-aveti treaba!
- Zece la suta, citi sint, nu conteaza! Eu spun ca presa nu publica astfel de lucruri serioase. Eu spun ca Romania, din cauza prostiei lui Basescu, de a critica Rusia - si zilele trecute a criticat-o iar - plateste cel mai mare pret la gaze naturale din Europa, de 285 dolari mia de metri cubi, si sint catalogat drept KGB-ist. Iar Bulgaria plateste 110 dolari mia de metri cubi. Interesul cetateanului nu este neaparat si pe agenda presei din Romania, din pacate.
- Credeti ca PD este capabil sa guverneze si cu altcineva decit cu sine insusi?
- Nu. PD-ul va avea soarta PNTCD-ului. PNTCD era un partid cuplat, in ochii electoratului, cu presedintele Emil Constantinescu. Cum s-au scufundat Emil Constantinescu si PNTCD-ul, se va scufunda si PD-ul, pentru ca nu are personalitati care sa-i ajute, sint doar oameni la remorca lui Basescu. Traian Basescu va incepe, de la anul, sa se scufunde usor, si la fel se va intimpla si cu PD-ul. Nu va lasati inselati, este o propaganda de presa ca PNL-ul se duce in jos, PNL-ul reprezinta interesele oamenilor de afaceri din Romania, care, atiti citi sint ei, patru, sapte, noua la suta, sint la liberali. PD-ul nu reprezinta decit efervescenta lui Traian Basescu, si atunci cind aceasta se va topi, se va topi si PD-ul in scor, pentru ca nu are ideologie, nu are nimic.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii