Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PD in razboi juridic cu conducerea Consiliului Judetean

Democratii braileni isi apara in justitie dreptul de a introduce pe ordinea de zi a unei sedinte a Consiliului Judetean un proiect de hotarire pe tema celor 1.000 de hectare, pe care se ridica acum cartierul Dimitrie Cantemir. Consilierii PD au initiat demersurile legale privind elaborarea unui proiect de Hotarire de Guvern care sa fie propus Executivului atit de catre CJ, cit si de catre CLM Braila. Proiectul ar trebui sa prevada anularea HG nr. 512, prin care era transferata suprafata de teren amintita, aflata pe raza judetului Braila, in proprietatea si administrarea municipalitatii galatene. Ei au depus acest proiect de hotarire la CJ, insa el nu a fost introdus pe ordinea de zi , astfel incit democratii au decis sa obtina cu forta, ceea ce nu pot obtine cu vorba buna, de la presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu (PSD).
Consilierul judetean PD Mario Da’Ros a anuntat in cadrul unei conferinte de presa demersurile facute de el si colegii sai, pe aceasta linie: "In urma refuzului de a fi introdus pe ordinea de zi a sedintei CJ proiectul de hotarire initiat de democrati legat de intocmirea unei HG privind cele 1.000 de ha, am depus la Tribunalul Braila, sectia Contencios Administrativ, o plingere. Am depus-o pe data de 13 aprilie si vreau sa va spun ca primul termen va fi pe 13 iunie 2007. Am facut acest demers datorita faptului ca am considerat ca numai plenul Consiliului putea sa-si manifeste aprobarea sau dezaprobarea fata de proiectul pe care l-am initiat. Am dorit sa aflati de la noi acest lucru, nu din alte surse si sintem hotariti sa mergem pina la capat cu demersul nostru".
Amintim ca presedintele PD Braila, Horia Vasioiu, si colegii sai, consilierii judeteni, sint convinsi ca este necesara o anulare a HG 512, pentru rezolvarea cu adevarat a problemei celor 1.000 de ha, in timp ce presedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu, sef al CJ, doreste sa rezolve aceasta chestiune printr-o intelegere amiabila cu Galatiul, pe care el considera ca deja, in mare parte, a obtinut-o.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii