Mergi la conţinutul principal

PD in razboi juridic cu conducerea Consiliului Judetean

Democratii braileni isi apara in justitie dreptul de a introduce pe ordinea de zi a unei sedinte a Consiliului Judetean un proiect de hotarire pe tema celor 1.000 de hectare, pe care se ridica acum cartierul Dimitrie Cantemir. Consilierii PD au initiat demersurile legale privind elaborarea unui proiect de Hotarire de Guvern care sa fie propus Executivului atit de catre CJ, cit si de catre CLM Braila. Proiectul ar trebui sa prevada anularea HG nr. 512, prin care era transferata suprafata de teren amintita, aflata pe raza judetului Braila, in proprietatea si administrarea municipalitatii galatene. Ei au depus acest proiect de hotarire la CJ, insa el nu a fost introdus pe ordinea de zi , astfel incit democratii au decis sa obtina cu forta, ceea ce nu pot obtine cu vorba buna, de la presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu (PSD).
Consilierul judetean PD Mario Da’Ros a anuntat in cadrul unei conferinte de presa demersurile facute de el si colegii sai, pe aceasta linie: "In urma refuzului de a fi introdus pe ordinea de zi a sedintei CJ proiectul de hotarire initiat de democrati legat de intocmirea unei HG privind cele 1.000 de ha, am depus la Tribunalul Braila, sectia Contencios Administrativ, o plingere. Am depus-o pe data de 13 aprilie si vreau sa va spun ca primul termen va fi pe 13 iunie 2007. Am facut acest demers datorita faptului ca am considerat ca numai plenul Consiliului putea sa-si manifeste aprobarea sau dezaprobarea fata de proiectul pe care l-am initiat. Am dorit sa aflati de la noi acest lucru, nu din alte surse si sintem hotariti sa mergem pina la capat cu demersul nostru".
Amintim ca presedintele PD Braila, Horia Vasioiu, si colegii sai, consilierii judeteni, sint convinsi ca este necesara o anulare a HG 512, pentru rezolvarea cu adevarat a problemei celor 1.000 de ha, in timp ce presedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu, sef al CJ, doreste sa rezolve aceasta chestiune printr-o intelegere amiabila cu Galatiul, pe care el considera ca deja, in mare parte, a obtinut-o.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu