Mergi la conţinutul principal

PD pregateste o plingere penala impotriva consilierilor judeteni PSD si PNL

Democratii braileni pregatesc o plingere penala, impotriva consilierilor judeteni care au votat impotriva constatarii incetarii de drept a mandatului consilierului Negru Ionascu. Dupa doua incercari esuate de a obtine eliminarea din CJ a "dezertorului" Negru Ionascu, ce a trecut in barca liberalilor, democratii au decis sa-i faca sa plateasca pe cei care au votat impotriva legii, permitindu-i fostului democrat sa-si pastreze mandatul de consilier.
Liderul consilierilor judeteni democrati, Mario Da'Ros, a explicat ca s-a luat decizia depunerii acestei plingeri penale, insa nu poate preciza exact data la care se va intimpla acest lucru, pentru ca specialistii lor lucreaza la intocmirea documentelor. El a mai spus ca, in ciuda incercarii consilierilor judeteni de a se "acoperi", votind secret, la ultima sedinta a CJ, se poate lua in considerare primul vot, de la penultima sedinta a CJ, cind s-a votat cu mina ridicata, si sint trecuti in procesul-verbal toti cei care s-au opus constatarii de drept a incetarii mandatului lui Negru Ionascu.
Presedintele PD, Horia Vasioiu, a explicat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, care sint principalii vinovati, in opinia sa: "Presedintele Stancu este vinovat, secretarul judetului, Filote, este vinovat, pentru ca a dezinformat clar Consiliul Judetean si vicepresedintele Chiru, in primul rind, prin luarea sa de pozitie, este vinovat. Modul in care s-a exprimat si modul in care a vrut sa induca CJ cum sa se voteze il face, in opinia mea, vinovat".
Liderii PD sint constienti ca, de fapt, consilierii judeteni se bazeaza pe faptul ca, in cazul in care hotarirea lor va fi atacata in instanta, s-ar putea ca, pina la obtinerea unei decizii definitive si irevocabile sa treaca un an si sa se incheie oricum mandatul actualului Consiliu. Democratii sustin insa ca nu vor renunta la lupta in instanta, macar in numele unui principiu, acela al respectarii legii.
Amintim ca, la prima sedinta in care s-a luat in discutie incetarea de drept a mandatului lui Negru Ionascu au votat impotriva consilierii liberali si cei ai PSD, cu exceptia lui Marian Dragomir, care s-a abtinut.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu