Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PD il trage de urechi pe Cibu pentru ca a ieftinit biletul de autobuz

Democratii braileni sint nemultumiti de faptul ca primarul municipiului, Constantin Cibu, a procedat cu de la sine putere la reducerea pretului biletelor de autobuz, de la 1,5 lei, cit a stabilit Consiliul Local Municipal, la 1 leu, vechiul pret. Viceprimarul PD Daniela Vasioiu este de acord cu ideea ca, daca se mentinea pretul de 1,5 lei, "Braicarul" inregistra mari pierderi, dat fiind ca foarte multi calatori ar fi preferat in continuare transportatorii particulari, mai ieftini, insa, pe de alta parte, considera ca Cibu nu a procedat legal. Ca atare, democratii vor solicita Prefecturii sa-i ceara edilului-sef sa-si revoce dispozitia de reducere a tarifelor pe mijloacele de transport in comun: "Vom solicita Prefecturii sau sa atace in contencios administrativ, sau sa-i ceara primarului sa-si revoce propria dispozitie. Eu am aflat din presa ca domnul primar si-a permis sa intervina peste o HCLM si sa dispuna suspendarea acesteia, pina cind va considera domnia sa. Este un lucru nelegal, pentru ca numai CLM este cel care poate sa-si suspende sau sa-si revoce propriile hotariri. In hotarirea CLM se prevede si data de la care se aplica aceasta, deci domnul primar nu poate schimba aceasta prevedere, aminind data aplicarii".
Vasioiu s-a aratat mirata de explicatiile edilului-sef, cum ca a propus majorarea tarifelor, ca urmare a faptului ca transportatorii particulari au promis ca le vor mari si ei si a aminat-o, cind a vazut ca acestia nu s-au tinut de cuvint: "Din ceea ce declara dinsul si spune ca “Ajung ei, operatorii privati, la mina mea, ca au stat pe capul meu atitea luni, ca sa maresc pretul si, cind le-am facut pe plac, s-au gindit ei ca e cazul sa se imbogateasca”, in momentul urmator Parchetul trebuia sa-i bata la usa. Dar noi nu avem institutii care sa faca asta. “Braicarul”, ca sa nu-l duca la faliment - asa cum a vrut de la inceput domnul primar - trebuia sa spuna: “Astea-s tarifele, iar diferenta trebuie sa o suporte Consiliul Local, nu cetateanul. Eu nu pot sa-mi bag in faliment propria societate, dar atunci suport de la bugetul local diferenta, in loc sa cheltuiesc banii pe prostii, dau la CET subventie, dau la “Braicar” subventie, si populatia plateste atit cit poate biletul".
Precizam ca, intrebat despre aceasta situatie, Cibu a explicat ca el nu a intervenit asupra unei hotariri a CLM, ci doar a aminat pentru o perioada nedefinita aplicarea acesteia, lucru pentru care, in opinia sa, nu era nevoie de acordul Consiliului. El a mai spus ca a trebuit sa decida revenirea la vechiul tarif, dat fiind ca incasarile firmei "Braicar" scazusera dramatic si se ajungea la faliment, daca se continua in acest ritm. Precizam ca, la momentul la care Cibu a venit cu propunerea de majorare a tarifelor, s-a invocat tocmai iminentul faliment, daca se mentin preturile la bilete si abonamente la nivelul respectiv.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii