Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PD Braila i-ar putea cere lui Traian Basescu sa nu demisioneze

Organizatia PD Braila studiaza posibilitatea de a face un apel catre presedintele suspendat Traian Basescu, pentru a nu-si respecta cuvintul dat. Mai exact, Biroul Permanent al PD urma sa ia in discutie, aseara, posibilitatea de a-i solicita lui Basescu sa nu respecte promisiunea facuta in urma cu citeva zile, intr-un cadru cit se poate de oficial, la ora de maxima audienta, cind a declarat ca daca Parlamentul il va suspenda, isi va da demisia din functie la maximum cinci minute dupa votul in legislativ. Vasioiu considera ca nu-i mare brinza ca Basescu nu a facut ceea ce a promis in cele cinci minute amintite, si ca nu va fi nici daca nu-si va mai da demisia deloc, pentru ca au aparut noi informatii care indica faptul ca dusmanii acestuia il vor impiedica sa ajunga la popor, asa cum si-a dorit acesta. Vasioiu a prezentat presei un document despre care a explicat ca ar fi un proiect de lege prin care sa se introduca in legea electorala noi prevederi, care i-ar bloca accesul lui Traian Basescu la batalia electorala prezidentiala. In opinia liderului democrat, faptul ca exista semnale ca liberalii au de gind sa "joace" murdar, in perioada cit Basescu nu mai este presedinte, justifica pe deplin faptul ca acesta s-ar putea sa nu-si tina cuvintul dat: "Pregatesc tovarasii de la guvernare o lege prin care se prevede: "nu pot candida persoanele care au indeplinit functia de presedinte al Romaniei si care au fost suspendate din functie". De asemenea, se prevede ca "nu pot candida persoanele care au fost puse sub acuzare pentru infractiuni impotriva securitatii statului". Deci persoane puse sub acuzare, nu judecate. Vine un nebun si-ti face nu stiu ce plingere penala, si te pune sub acuzare".
Vasioiu este sigur ca acestea sint intentiile liberalilor, sustinuti din umbra de PSD, care ar justifica o razgindire a lui Traian Basescu si o renuntare la intentia de a demisiona: "Eu am fost surprins cind am vazut ca si-a anuntat demisia, pentru ca, in opinia mea, nu trebuia sa faca lucrul acesta. In momentul in care am vazut declaratia de acum trei zile, am fost convins ca isi va da demisia, pentru ca il stiu un tip extrem de hotarit, si ce spune, aia face. Dar au intervenit o multime de lucruri, inclusiv aceasta initiativa a liberalilor, care ma fac sa fiu mai circumspect vizavi de promisiunea facuta de presedinte. Asta este motivul pentru care vom analiza, sa vedem daca vom solicita aceasta modificare a initiativei presedintelui".
Vizibil deranjat de comentariile ziaristilor, cum ca un om politic de onoare trebuie sa-si tina cuvintul dat, consilierul Mario Da'Ros a comentat: "Si cind a promis atunci Tariceanu ca-si da demisia si nu si-a dat-o, ati insistat la fel pe subiectul asta, ca si el a promis si nu s-a tinut de cuvint? Ati masurat cu aceeasi unitate de masura?". Altfel spus, in opinia democratilor, daca alti politicieni de la virf nu sint oameni de onoare, nu este cazul sa cerem presedintelui tarii sa fie un om de cuvint.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii