Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paza buna in scoli trece primejdia rea

Candidatul PSD pentru Primaria municipiului, Viorel Balcan, crede ca mai este mult de lucrat la asigurarea unui climat de securitate a elevilor in unitatile de invatamint din municipiu si se angajeaza ca, daca va ajunge primar, sa faca ordine si in acest domeniu. Balcan
este de parere ca Politia Comunitara ar trebui sa se ocupe de paza in scoli si numai daca aceasta nu are destui agenti, sa se apeleze si la firme private: "Avem Politia Comunitara, care este direct subordonata primarului. Daca sint insuficienti cei din Politia Comunitara si nu au atita personal pentru paza unitatilor de invatamint, sigur ca se poate apela si la firme private, eu nu am nimic impotriva. Daca primarul, Primaria, da banii, el trebuie sa organizeze si sa stabileasca, de principiu, modul in care se asigura paza in scoli. Daca avem bani, eu cred ca putem dota si cu camere video scolile, sint necesare astfel de sisteme video de monitorizare, pentru ca inregistreaza tot ce se intimpla pe parcursul unei zile in clasa, dar se pot depista si posibili infractori, derbedei care stau in preajma scolilor, care-i hartuiesc sau ii bat pe copii".
Balcan a aflat cu surpindere de la ziaristi ca exista directori de unitati scolare care nu doresc instalarea unor astfel de sisteme video in scoli, el fiind de parere ca explicatia ar fi aceea ca acolo nu sint probleme legate de violenta: "In cazul in care exista astfel de directori de scoli, ii intrebam de ce refuza instalarea camerelor video. Asta inseamna ca ei nu au probleme cu borfasii, cu derbedeii, nu-i asa? Primarul trebuie sa asigure siguranta copiilor in scoli. Si daca directorii nu sint capabili sa se organizeze, trebuie chemat inspectorul scolar care se ocupa de aceasta chestiune si rugat sa ia masuri".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii