• mixtura asfaltică stocabilă, cu turnare la rece, s-a epuizat • în momentul de faţă, reparaţiile prin plombări se pot face doar cu asfalt normal, cu turnare la cald • acesta nu poate fi folosit, însă, decât dacă permit condiţiile atmosferice • “Imediat cum se încălzeşte vremea, reluăm activităţile de astupare a gropilor”, promite directorul Direcţiei Tehnice din Primăria Brăila • una dintre gropile periculoase se află în intersecţia intens circulată bulevardul Independenţei/strada Şcolilor
În ciuda intervenţiilor făcute cu mixtură stocabilă, ce poate fi turnată la rece, Primăria nu a reuşit să astupe, măcar în regim provizoriu, toate gropile care le fac viaţa grea şoferilor brăileni. O astfel de groapă de mari dimensiuni se află în intersecţia intens circulată a bulevardului Independenţei cu strada Şcolilor. Este situată chiar lângă linia de tramvai şi este suficient de adâncă încât să zgâlţâie din toate încheieturile maşinile care nu reuşesc să o ocolească.
Reprezentanţii Primăriei ne-au informat că şi această groapă, ca multe altele existente pe raza municipiului, va fi astupată, dar doar după ce vremea se va încălzi suficient de mult încât să permită folosirea mixturii asfaltice normale, turnate la cald. “Mixtura stocabilă, turnată la rece, s-a epuizat, iar în momentul de faţă nu mai putem interveni decât cu plombe asfaltice turnate la cald. Aceste intervenţii se pot face, însă, doar dacă vremea ne permite. Astăzi (ieri n.n.) de exemplu, nu putem să punem asfalt pe străzi, pentru că se anunţă ploaie. Pe măsură ce vremea se încălzeşte, echipele de lucru ale firmei cu care avem contract pentru reparaţii stradale vor interveni în toate zonele cu probleme”, ne-a declarat Marius Termegan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila.
Potrivit contractului încheiat cu firma “Tancrad” Galaţi, Primăria Brăila a dispus, pentru sezonul rece 2018 - 2019, de 66 tone de mixtură asfaltică stocabilă, cu turnare la rece. Acest tip de mixtură asfaltică se poate folosi inclusiv când temperaturile coboară sub 0 grade Celsius, însă este de circa trei ori mai scumpă decât mixtura asfaltică normală, cu aşternere la cald, care se utilizează până la temperaturi ambientale de plus 5 grade Celsius. Dacă sunt corespunzător executate, plombele făcute cu mixtură stocabilă pot rezista 6 luni şi chiar mai mult. De la începutul iernii, gropile de pe mai multe străzi ale Brăilei s-au astupat cu mixtură stocabilă.