Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru explozii in apropierea ambasadei poloneze din Irak

Patru explozii s-au produs luni in apropierea ambasadei poloneze din Bagdad, dar nu au fost semnalate victime sau daune majore in incinta reprezentantei diplomatice, a anuntat un diplomat polonez, citat de Reuters.
"Au avut loc patru explozii in apropierea cladirii ambasadei", a declarat Waldemar Figaj, loctiitorul ambasadorului Poloniei, ranit grav saptamina trecuta intr-un atac cu bomba.
"Prima deflagratie a fost foarte puternica", a explicat Figaj, precizind ca din cauza suflului ferestrele cladirii s-au deschis, fara a se sparge.
Potrivit oficialului citat, exploziile s-au produs la aproximativ 200 de metri de cladire.
"Nu cred ca noi am fost tinta. Insa noi am simtit impactul", sustine Figaj.
Politia irakiana a anuntat ca este vorba de un atac cu vehicul-capcana, care a provocat moartea a doua persoane si ranirea altor cinci.
Ambasadorul Poloniei in Irak, Edward Pietrzyk, a fost ranit intr-un triplu atac care a vizat saptamina trecuta convoiul cu care se deplasa prin Bagdad. Un agent de securitate polonez si un civil irakian au murit in atac.
Ambasadorul este in continuare in coma indusa, dar starea sa s-a imbunatatit si viata nu-i este pusa in pericol.
Surse diplomatice de la Varsovia au dezvaluit ca ambasada va fi mutata in curind in Zona Verde, perimetrul ultrasecurizat din centrul Bagdadului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii