Mergi la conţinutul principal

Patru deţinuţi din Penitenciarul Brăila merg acasă de Crăciun

Şi persoanele aflate în spatele gratiilor se pregătesc de Crăciun, participând la diferite activităţi specifice. Pentru a simţi şi deţinuţii magia sărbătorilor, Penitenciarul Brăila organizează o serie de activităţi specifice, astfel încât să se asigure o paletă variată de manifestări. Printre acţiunile desfăşurate, reunite sugestiv sub denumirea "Proiect de Crăciun", se numără activităţi menite să promoveze valorile şi tradiţiile creştine în rândul deţinuţilor. "Pe lângă programele artistice care cuprind obiceiuri tradiţionale româneşti (spectacole de colinde, Pluguşorul, Sorcova) vor avea loc slujbe religioase, concursuri tematice, expoziţii cu obiecte confecţionate de deţinuţi, împodobirea bradului de Crăciun de către cei aflaţi în detenţie", a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila, cms. şef Simona Kober.
Persoanele private de libertate se vor putea bucura, în perioada sărbătorilor, de un meniu îmbunătăţit, constând în mâncăruri tradiţionale. Patru deţinuţi vor simţi farmecul sărbătorilor acasă, alături de familii.
"Proiectul de Crăciun" este în desfăşurare şi la Penitenciarul Tichileşti, tinerii din spatele gratiilor participând la activităţi în scopul conştientientizării importanţei conservării tradiţiilor şi obiceiurilor sărbătorilor creştine de iarnă. Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii, Ionel Dincă, în penitenciar s-au organizat dezbateri şi concursuri tematice despre semnificaţia sărbătorilor de iarnă, ieri având loc o serbare de Crăciun, cu obiceiuri tradiţionale româneşti. Grupuri de colindători au mers la bisericile şi instituţiile publice din Brăila şi Galaţi, bradul de Crăciun urmând să fie împodobit de deţinuţi în ziua de 23 decembrie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro