Povestea familiei Sampetru este o adevarata telenovela, dar partea cea mai dureroasa a ei este aceea ca micutii sint cei care au cel mai mult de suferit, fiind nevoiti sa traiasca in scara unui bloc, fara o sursa de caldura, apa si toaleta, la care se adauga si lipsa unei bucatarii, in care parintii sa poata face de mincare. Paraschiv si Angelica Sampetru s-au casatorit in 2004, dar relatia lor a inceput in 1999, an in care barbatul s-a despartit de fosta lui sotie. Ei au impreuna doi copii, George Cosmin si Marin Alin, in virsta de 5, respectiv 6 ani, dar mai au in grija si alti doi, Mirela (14 ani) si Viorel (11 ani), proveniti dintr-o relatie anterioara a actualei sotii. Pina in toamna anului 2004, cei sase au locuit la socrul femeii, dar neintelegerile i-au determinat sa plece de acolo. Singura optiune pe care o aveau era apartamentul pe care barbatul l-a cumparat impreuna cu prima sa sotie, in privinta caruia instanta nu daduse nici o sentinta. O luna mai tirziu, Judecatoria Braila a dispus ca apartamentul sa-i ramina fostei neveste, urmind ca aceasta sa-i plateasca o anumita suma de bani, cu titlu de sulta, pentru egalizarea bunurilor care le-au fost repartizate la partaj.
Desi, in acel moment, parintii ar fi trebuit sa se gindeasca la o alta solutie de locuit, deoarece erau obligati sa plece de acolo, ei au preferat sa aduca tot felul de acuzatii la adresa fostei doamne Sampetru si, implicit, la modul in care Justitia si-a facut datoria. "Fosta sotie a depus documente false la dosar si datorita acestui lucru a reusit sa obtina apartamentul. Totul se invirte in jurul unor chitante pe care le-a falsificat, cu ajutorul carora a mintit instanta. Expertiza contabila stabilea cu exactitate faptul ca am primit o anumita suma de bani de la fosta sotie si ca nu este mentionat in chitante in ce scop au fost inminati. Ciudat este ca in sentinta dosarului de partaj este specificat faptul ca suma a fost achitata cu titlu de pret pentru cota mea parte din apartament. Am studiat dosarul si am descoperit faptul ca ea a modificat chitantele respective si le-a depus pe cele false, adaugind in ele mentiunea ca banii reprezinta cota din apartament. Pentru acest lucru am depus plingere la Parchet, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si sustragere sau distrugere de inscrisuri", a spus Paraschiv Sampetru.
Surse autorizate din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila au precizat faptul ca: "in cazul dosarului respectiv, s-a dispus neinceperea urmaririi penale, fapt pe care il cunosc si partile. Dupa cercetari s-a ajuns la concluzia ca partile au convenit sa aduca mentiuni acelor chitante, pentru a nu uita ce reprezinta banii. Fapta nu a produs consecinte juridice".
Reporterii nostri au sesizat conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, cu privire la situatia celor patru minori. La locul indicat a fost trimisa o echipa mobila, care i-a adus la sediul Directiei pe mama si doi dintre copii. Pina la incheierea editiei, ancheta sociala care urma sa stabileasca ce masuri trebuie luate in cazul lor, nu fusese finalizata. Vom reveni.