Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patronilor de restaurante nu le arde de drepturile nefumatorilor

Multi dintre patronii braileni de baruri si restaurante ignora, in continuare, Legea nr. 349 din 2002, care reglementeaza fumatul in spatii publice. De la inceputul anului in curs, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au verificat, pe aceasta tema, 20 de agenti economici, din municipiu si judet. Cinci dintre ei nu aveau delimitate spatile destinate nefumatorilor de cele pentru fumatori. In unele locuri, chiar daca exista delimitarea, nu era asigurata ventilatia necesara. Totodata, au fost constatate situatii in care unii operatori economici aveau spatiu destinat nefumatorilor, insa acesta exista doar formal, fiind incuiat.
In cadrul aceluiasi control, s-a constatat ca atit in municipiu cit si in judet, inca exista societati comerciale care vind tigari la bucata, chiar si minorilor.
Agentii economici gasiti cu nereguli au fost amendati, valoarea insumata a sanctiunilor ridicindu-se la 35.000 lei (350 milioane de lei vechi).
"Daca se gasesc scrumiere in spatiile destinate nefumatorilor, patronii unitatilor spun ca nu vor sa-i supere pe fumatori, fiindca acestia sint clienti mai fideli. Cu timpul, speram ca agentii economici sa fie mai disciplinati. Avem exemplul patronului unui bar din Ianca. Acesta a fost sanctionat anul trecut, fiindca nu respecta legislatia referitoare la fumatul in spatii publice, iar la ultimul control nu i s-a mai putut reprosa nimic. Isi pusese la punct toate aspectele, atit cele legate de asigurarea spatiilor speciale pentru nefumatori cit si celelalte chestiuni ce tin de desfasurarea unui comert civilizat. A meritat felicitari pentru felul cum a inteles sa respecte reglementarile in vigoare", ne-a declarat Florin Ionascu, inspectorul sef adjunct al OJPC Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii