Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patroni turci anchetati de DNA

Ofiterii de la Politia Economica i-au inhatat, recent, si i-au dat pe mina anchetatorilor de la Directia Nationala Anticoruptie, pe trei patroni turci stabiliti in Braila care au "tepuit" statul neplatind taxa pe valoarea adaugata si au savirsit mai multe inginerii financiare prin emiterea unor facturi fictive.
"Lucratorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului au documentat si probat activitatea infractionala a cetatenilor turci O.M., G.T.R si I.M., administratori la doua societati comerciale cu profil agricol din Braila. Acestia, In perioada 2004-2005, s-au sustras de la plata TVA In valoare de 3,7 miliarde lei vechi, prin emiterea unor facturi fiscale, ca urmare a finantarii unei firme catre cealalta, cu suma de 58,8 miliarde lei, In baza a 36 contracte de finantare. Politistii au stabilit ca cele doua societati aveau ca administratori aceleasi persoane, prin tranzactionarea ilegala de actiuni de la una din firme catre cealalta, insa nu s-au descoperit acte judiciare care sa ateste modalitatea de plata a actiunilor cumparate. Cei trei au transferat 25 de miliarde de lei vechi din contul “clienti debitori” In contul “imobilizari financiare”, probindu-se astfel intentia de ascundere si disimulare a adevaratei proveniente a banilor", ne-au precizat surse din cadrul Biroului de Presa al Politiei.
Ofiterii de la Economic au strins probe impotriva turcilor, demonstrind ca acestia au comis infractiuni pe banda rulanta: evaziune fiscala, Inselaciune In forma calificata, abuz In serviciu, fals intelectual, folosirea cu rea-credinta a bunurilor si creditelor societatilor comerciale. Politia a inaintat dosarul la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, cu propunerea de declinare a competentei In favoarea Directiei Nationale Anticoruptie din Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie - Serviciul Teritorial Galati.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii