Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patroni braileni judecati pentru evaziune fiscala

Procurorul Mihaela Marinescu, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, a dispus trimiterea in judecata a administratorilor SC "Ghestef Construct" SRL, acuzati ca au prejudiciat statul cu suma de 7,6 milioane de lei. Stefan G., 48 de ani, si Florian P., de 49 de ani, vor fi judecati sub aspectul savirsirii infractiunii de evaziune fiscala. Ei s-au sustras de la plata TVA datorate statului, "prin introducerea unor facturi fictive in contabilitatea societatii", precizeaza acuzarea.
Ancheta penala a fost declansata la sfirsitul lunii ianuarie 2005, o data cu inregistrarea plingerii formulate de Agentia Nationala de Administratie Fiscala (ANAF) - DGFP Braila. Stefan G. si Florian P. au infiintat SC "Ghestef Construct" SRL Braila in anul 1997. In octombrie 2004, cei doi au depus cerere la DGFP, pentru restituirea TVA. Cu acest prilej, inspectorii fiscali au declansat un control al activitatii firmei, vizind perioada 2001 - 2004. Astfel, s-a descoperit ca un numar de noua facturi fiscale introduse in contabilitatea "Ghestef Construct" sint fictive, societatile emitente fiind ori desfiintate, ori inexistente. Urmare a controlului, Fiscul nu a admis deducerea sumei de 60.818.700 lei aferenta celor noua facturi, stabilindu-se ca, prin procedeul ilegal folosit, nu s-a virat la buget TVA in valoare de 7.612.300 lei. Totodata, a fost sesizat Parchetul. Dupa declansarea cercetarilor, oamenii legii au descoperit ca facturile respective fusesera completate in fals cu diverse materiale si utilaje cumparate de pe "piata neagra". Documentele fiscale proveneau din tirgul Obor din Bucuresti, fiind achizitionate "pe sub mina" de la indivizi necunoscuti.
Instanta urmeaza sa se pronunte.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii